EğitimKıbrısManşetToplum

Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, 30. mezuniyet yılını kutluyor

Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, ilk öğrencilerinin 30. mezuniyet yılını 11 Temmuz Salı akşamı düzenleneceği organizasyonla kutluyor

Girne 19 Mayıs Türk Maarif Koleji, ilk öğrencilerinin 30. mezuniyet yılını 11 Temmuz Salı akşamı düzenleneceği organizasyonla kutluyor…
Gecede, ilk mezunlara 30’uncu yıl mezuniyet plaketleri takdim edilecek, ayrıca, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kuruluşu açıklanacak.

 

19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Limasol’dan Girne’ye uzanan bir eğitim geleneğinin temsilcisi olarak, 1987 yılında  eğitim hayatına başladı…

Anafartalar Lisesi Binasında eğitim hayatına başlayan okul, 1990 yılında eski öğretmen koleji binası  olan  mevcut binasına taşınarak, 3 sınıfla Girne’de kolej eğitimi vermeye başladı.

19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin ilk mezunlarını vermesinin ardından tam 30 yıl geçti… Okul, bu süreçte KKTC  ve dünyanın dört bir yanına  dağılan  bin 500ü aşkın mezun verdi.

19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin ilk öğrencilerinin mezuniyetlerinin 30’uncu  yılı, 11  Temmuz akşamı okulda düzenlenecek çok renkli ve anlamlı bir organizasyonla  kutlanacak.

Okul ilk mezunlarının 30’uncu mezuniyet yıllarını , okulun  eğitim kalitesini daha iyi  noktalara  taşımak ,başarılı öğrencilerin eğitimlerine katkı  yapacak, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Eğitim ve Kültür Vakfı’nı  kurarak taçlandırıyor.
Mezunlar, emekli öğretmenler, okul emektarları ,okul kadrosunu bir araya getirecek organizasyona katılanlar  eğlenceli bir etkinlikte bir araya gelerek , eski günleri kolej  anılarını yad edecekler.

İlk Mezunlara  30’uncu yıl mezuniyet plaketlerinin verileceği organizasyonda ayrıca, okulun eğitim kalitesini daha iyi bir noktaya taşımak, başarılı öğrencilerin üniversite eğitimlerine katkı  sağlamak amacıyla oluşturulan 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kuruluşu da açıklanacak ve  üye kabulüne başlanacak.

19 Mayıs Türk Maarif Koleji Müdürü Ziya Tüzel, okulun ilk mezunlarını vermesinin ardından 30 yıl geçtiğini belirterek bu süreçte  ,bin 500ü aşkın mezunları olduğunu anlattı.

Okulun 25’inci kuruluş yılını özel bir organizasyonla kutladığını anımsatan Tüzel,  11 Temmuz Salı akşamı  düzenlenecek etkinlikle, okulun ilk  öğrencilerinin 30’uncu mezuniyet yıllarının kutlanacağını  kaydetti.
Organizasyonda, ilk mezunlara 30. mezuniyet plaketlerinin  verileceğini ayrıca, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kuruluşunun da açıklanacağını söyleyen Tüzel, vakfın okulun eğitim kalitesini arttırmak ve öğrencilerinin eğitimine katkı  yapmak amacıyla  faaliyette olacağını ifade etti.

Gecede mezunlar, emekli öğretmenler ,okul emektarları , okulun mevcut kadrosunun bir araya geleceğini belirten Tüzel , amaçlarının bu etkinliği her yıl düzenleyerek , mezunlarla okul arasında aidiyet duygusunu geliştirmek olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin geleceğini şekillendiren , mesleklerini belirleyen  en önemli yılların orta eğitimde geçirdikleri 7 yıl  olduğunu ve bu süreçte edinilen dostlukların , yaşanan anıların asla unutulmadığını vurgulayan Tüzel, okulun tüm mezunlarını 11 Temmuz  Salı akşamı 19.00’da 19 Mayıs Türk Maarif Kolejine davet etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu