GenelKıbrısManşet

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yeni seçilen Sanayi Odası Başkanı Ali Kamacıoğlu ve heyetini kabul etti. 

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, yapılan ziyarette Girne sanayi bölgesinde yaşanılan sorunlar ve yeni bir sanayi yapılması konusunda görüş alışverişleri sağlanıldığı aktarıldı. 

“YEREL ÜRETİMİN ÖNEMİ PANDEMİ DÖNEMİNDE GÖRÜLDÜ”
Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Sanayi Odası başkanlığına yeni seçilen Ali Kamacıoğlu’nu tebrik ederek, yeni dönemde sanayi odası olarak iyi işlere imza atmalarını temenni etti. 

Yerel üretim ve sanayinin önemini pandemi döneminde gördüklerini belirten Güngördü, bu konuda Sanayi Odası’na büyük görev düştüğünü, zeytin, zeytinyağı, harup, hellim ve bal gibi doğal ürünlerin desteklenmesi, pazarlanması, teşvik edilmesi konularında görüş alışverişinde bulunulduğunu ve bu konuda önemli adımlar attıklarını aktardı. 

“YEREL İŞ GÜCÜNÜN YAPABİLECEKLERİNE GÜZEL BİR ÖRNEK OLDU” 

Girne Belediyesi’nin yaptığı binanın Kıbrıs Türk toplumu için önemli bir yapı olduğunu belirten Sanayi Odası Başkanı Kamacıoğlu, binanın yapımında kullanılan malzemelerin yüzde 60’nın yerli üretim olması büyük öneme sahip olduğunu, yerel iş gücünün yapabileceklerine çok güzel bir örnek olduğunu aktardı. 

Kamacıoğlu, Girne Belediyesi ile zeytin ve zeytin ürünleriyle ilgili daha detaylı bir çalışma yapabileceklerin aktaran Kamacıoğlu, ileriki dönemde bu ürünlerin kullanımının yaygınlaşması için çeşitli girişimlerde bulunması yönünde görüş birliğine vardıklarını ifade ederken, Girne Belediye Başkanı Güngördü’ye göstermiş oldukları misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiğini belirtti.  

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu