GenelKıbrısManşet

Girne Belediyesi ‘arı gibi’ çalışıyor

Girne’de kamusal alanlarda ve trafikte yapılan düzenlemeler şehrin rahat bir nefes almasını sağlarken, atılan adımlara her geçen gün yenilerinin eklenmesine de devam ediliyor

YOLLAR VE KÖTÜ KOKULAR

KTEV Hasan Cafer İlkokulu ve Yakın Doğu kolejinin trafik yükünü çeken Orkide Sokak yolunun genişletileceği şekilde yeni asfalt dökümü yapılacağını bildiren Şenkul, şehir genelinde de asfalt çalışmalarının sürdüğünü duyurdu. Kaşgar bölgesinde yaşayan vatandaşlar ile yapılan görüşmeler neticesinde bölgede yapılması öngörülen gelişmelerin hayata geçeceğini söyleyen Şenkul, hem bölgenin temizliğine hem de orada yaşayan insanların huzuruna katkı yapılmasının hedeflendiğini dile getirdi. Girne çarşısındaki yağmur kanallarının kötü kokusu meselesine değinen Şenkul, kokunun önlenmesi adına ilaç ve sokak parfümü denemesinin yapıldığını ve başarılı sonuçlar elde edildiğini söyleyerek ilgili uygulamanın diğer sorunlu yağmur kanallarında da uygulanacağını ifade etti.

ÇOCUK PARKLARI

Bölge genelinde çocuk parklarının bakı-onarım çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Girne Belediyesi Başkanı, parkların aynı zamanda yetişkinler için de güvenli hale getirilmesi konusuna değindi; parklardaki spor alanlarının etrafının kapatıldığını belirtti.

IŞIL IŞIL BİR GİRNE

Son olarak Karayolları ve Kıb-Tek ile birlikte Girne Çevre yolu ve Dr. Fazıl Küçük çemberi çevresindeki anayollarının aydınlatılması adına 1 hafta sürmesi beklenen çalışmaların başladığını söyleyen Şenkul, hedefin Ciklostan dönüp Girne’nin gördüğü noktadan Hasan Uzun Petrol önündeki çembere kadar olan yolun tüm aydınlatma sorunun çözülmesi olduğunu belirtti. Girne Belediyesi’nin yılın 365 günü hizmet verecek kapasite olduğunun altını çizen Şenkul “Bu kapasiteyi yüzde 100 aktif etmek için ne gerekirse yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu