KıbrısManşetToplum

Avcı: Polise destek olmak için acilen yasaların değiştirilmesi gerekiyor

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı, artan trafik kazaları karşısında Polis Genel Müdürlüğü’nün denetimlerini ve bu yöndeki çabasını takdir ederek, ‘Polise destek olmak için acilen yasaların değiştirilmesi gerektiği’ çağırısında bulundu.

Gündem Kıbrıs’a konuşan Avcı, 9 ayda 11 kişinin alkollü sürüş nedeniyle trafik kazalarında can verdiğini belirterek, “Polisin denetimleri ve kazaların azalması için verdiği çaba had safhada. Toplum olarak da onlara sonsuz bir teşekkür borçluyuz bence. Ancak yasalar değişmediği sürece Polisimizin bu çabası da boşa kalıyor. Alkollü sürücünün ehliyetine 3 ay el konuluyor ama 3 ay sonra o sürücü geri direksiyon başına geçiyor. Cezaların caydırıcı olması lazım. Örneğin alkollü sürücülerin araçlarına el konulması lazım. Bu yapılmıyor. Bu kez karşımıza cezalardan korkmayan bir sürücü kitlesi çıkıyor” diye konuştu.

“Trafik kazaları artarak devam edecek”
Cezaların caydırıcılığının artırılmadığı sürece, “korkusuz sürücü kitlesinin çoğalacağı’ uyarısında bulunan Avcı, trafik kazaların azalmayacağını aksine artarak devam edeceği ikazında bulundu. Devlet otoritesinin trafikte artık kendini göstermesi gerektiğinin altını çizen Avcı, “Yasalardaki gerekli değişiklikler yapılmadığı sürece ölmeye devam edeceğiz” dedi.

“Kaza sinyalizasyon hatasından meydana gelmişse, ilgili kurum da yargılanmalı”
Girne Eziç ışıklarında meydana gelen ve bir kişinin hayatını kaybettiği kazada “sinyalizasyon hatası” iddiaları üzerine de konuşan Avcı, “eğer bu durum ispatlanırsa ve kaza sinyalizasyon hatasından dolayı meydana gelmişse, o ışıklardan sorumlu mercinin de mahkemede yargılanması gerekiyor” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu