KıbrısManşet

Girne bölgesinde 30’a yakın sahipli/sahipsiz canlar zehirlendi!

19-20 Mayıs tarihleri arasında henüz kim ya da kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen bir zehirlenme olayı yaşandı.

 

19-20 Mayıs tarihleri arasında henüz kim ya da kimler tarafından yapıldığı bilinmeyen bir zehirlenme olayı yaşandı. Sokak hayvanlarına yapılan zulmün ardı arkası kesilmiyorken ise bir üzücü haber de Girne bölgesinden geldi. İçlerinde sokak hayvanları ve sahipli kedilerin de olduğu birçok can 21 Mayıs sabahı kurtarılamadı.

Bölgede sahipli /sahipsiz 30’ a yakın kedi vahşice zehirlenerek öldürüldü. İçlerinde hamile kediler, anne kediler, yavrular da vardı.

Bölgede bulunan birçok canın ölümüne şahitlik eden bir kedi annesi olayı polise taşıdıklarını ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti ve “Sadece öğrenmek istediğimiz bu vahşeti bu kadar soğukkanlı bir şekilde kim yaptığı” dedi.

Ölen canlardan bir tanesinin annesi yaşadıklarını şu şekilde ifade etti:

“Polise 21 Mayıs tarihinde şikayette bulunduk ancak hala bu soğukkanlı katil hakkında hiçbir bilgiye sahip değiliz. Bölgede şüphelendiğimiz bir isim olmasına rağmen bu kişi ifadeye dahi çağırılmadı. Biz ölen bu canların haklarını aramak için her gün polise gidiyoruz ve tutanaklı ifademiz 24 Mayıs 2022 tarihinde yarım bir şekilde alındı. Sahipli olduğum kedi için tutanak tutan polis diğer kedilerin haklarını aramaya gelen kişinin ifadesini almayı gerek bile görmedi ve biz bugün anladık ki bir hayvanın hakkını arayabilmek bu ülkede çok zor. Daha korkuncu ise bu insanın hasta olduğu ve teşhis edilmesi gerektiği gerçeği. O kedilerin can çekişmelerini biz gördüysek o da gördü nasıl soğukkanlı bir katil olduğunu siz de düşünün. Evet o gün bizim evlatlarımız öldürüldü ama yarın bir insanı da soğukkanlılıkla zehirleyebileceği gerçeğini de göz ardı etmemeleri gerekiyor. Bölgede 5’ten fazla kamera var ve bu kameraların kayıt süreleri dolmadan iş işten geçmeden o kameraların incelenmesi gerekiyor.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu