KıbrısManşetSürmanşet

Girne dağ yolu tehlike saçıyor

Birçok kişiye mezar olan, Girne dağ yolundaki bozuk asfalt, aşırı sürat yapan kamyonlar, yük alıp üstünü örtmeden seyahat eden ağır taşıtlar, adeta 'trafik katliamı'na davetiye çıkarıyor

Girne dağ yolu, ‘trafik katliamına’ davetiye çıkarmaya devam ediyor. Bozuk asfaltta hızla giden ağır araçlar, yük alıp üstünü örtmeden seyahat eden kamyonlar, Girne dağ yolunda tehlike saçmaya devam ediyor. Birçok kişiye mezar olan bu yolla ilgili önlem alınmaması, bu kazalardan kimsenin ders almadığı yorumlarına neden oluyor.

İlgili bakanlığın “Dağ yoluna yeni çift gidiş geliş yapılacak” açıklamasının ardından Karayolları Dairesi’nin yıllarca yol güvenliği açısından detaylı bir bakım ve onarım yapmadığı görüldü. Dağ yolu projesinin ihaleye çıkılacağı yönünde açıklamalara rağmen halen bir sonuç elde edilemedi.

Ülkemize ilk kez gelen birçok turist, Ercan Havalimanı’ndan alındıktan sonra Girne’ye daha yakın olduğu için otobüs veya minibüslerle bu yol kullanılarak otellerine götürülüyor. Tüm uyarılara ve halkın öfkesine karşın bugüne kadar hiç bir önlem alınmayan söz konusu yolda hızla giden araçlar, adeta “ölüm makineleri” gibi tehlike yaratmaya devam ediyor.

YOLLAR DENETİMDEN UZAK

GIYNIK Gazetesi’nin bölgede yaptığı incelemede, güzergah üzerinde tehlike saçan ağır vasıtaları denetleyecek hiçbir görevlinin bulunmadığı, bazı kamyonların kasalarının üzerlerinin açık bir şekilde yük taşıdığı belirlendi. Aynı yol güzergâhında beton taşıyan kamyonlardan yol kenarlarına beton saçılması, diğer araçlar için de büyük bir tehlike oluşturuyor.

SÖYLENENLER HEP LAFTA KALIYOR

Geçmiş hükümetlerin vaat ettikleri sistemler lafta kaldı Geçmiş hükümetler döneminde, yollardaki ağır vasıtaların yüklerini kontrol altına almak için uygulanacağı vaat edilen yeni sistemle, aşırı yük almış kamyonların belirli merkezlerde tartılardan geçirilmesi, yüklerinin fazla bulunması durumunda sürücülerine ceza verilmesi planlanıyordu. Ancak, aradan yıllar geçti ne tartı var, ne de denetçi. Hatta kum havuzu tabelası olmasına karşın kum havuzunda kum kalmadığı da ortaya çıktı.

Vatandaşlar, Girne-Değirmenlik anayolunda yoğun olarak bulunan iş araçlarının tehlike yarattığını belirtti ve acil önlem alınması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, bu yolda daha fazla acı yaşanmaması için önlem alınmasının elzem olduğunu ifade ederek, kalıcı çözümler ve önlemler istedi.



Diğer Haberler

Başa dön tuşu