KıbrısManşetToplum

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi üretmeye devam ediyor

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi (Emekçi Kadınlar Koop), üretim yelpazesini genişleterek, kadınlara pazar yaratmaya devam ediyor.

Girne Emekçi Kadınlar Kooperatifi (Emekçi Kadınlar Koop), üretim yelpazesini genişleterek, kadınlara pazar yaratmaya devam ediyor.

İki ay önce kurulan en genç kooperatiflerden biri olan Emekçi Kadınlar Koop, bu dönemde, 23 Nisan Çocuk Festivali, Bellapais İpek Koza Festivali, Gençlik Festivali, Sokak Yemekleri ve Uçurtma Festivali, Girne Belediyesi Çocuk Festivali, Lapta Çamlıbel Alsancak Belediyesi Turizm Festivali ve son olarak da Leymosunlular Pikniği olmak üzere 7 farklı etkinlik ve festivale katılım gösterdi.

Kooperatifçilik dayanışma ruhu ile, üyelerinin ürettiği ürünlere pazar yaratan Emekçi Kadınlar Koop, en önemli amaçlarından biri olan kadın emeğinin görünür kılınmasına ve değerlendirilmesine katkıda bulunuyor.

Bu süreçte bir yandan 4K Kadın Kooperatifi’nin yetiştirdiği çileklerden, ev yapımı çilek reçeli imalatı yapan kooperatif üyeleri, bir yandan da yine kendi üyelerinin yetiştirdiği organik sebzelerle, kooperatif mutfağında turşu üretimi gerçekleştiriyor. Tüm bu ürünler ve kooperatifin bünyesine katılacak yeni ürünler, çok yakında açılışını yapacakları üretim ve satış atölyelerinde halkın beğenisine sunulacak.

Girne Bandabulya Canlandırma Projesi’nin de paydaşı olan Emekçi Kadınlar Koop, yüksek motivasyon ile çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu