GenelKıbrısManşetToplum

Girne trafiğine nefes aldıracak proje

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, ‘kaçış yolu’ projesinin ardından Girne trafiğini rahatlatacak yeni projenin detaylarını paylaştı

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, ‘kaçış yolu’ projesinin ardından Girne trafiğini rahatlatacak yeni projenin detaylarını paylaştı.


ÇALIŞMALAR 10 EYLÜL’E KADAR TAMAMLANACAK
Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, belediyenin trafik projesinin 1’inci etabı olan Hirondel Çemberi (Belediye binası önü) ve Yeni Liman Çemberi’nin dinamik kavşağa (akıllı sinyalizasyon) dönüştürüleceğini söyledi. Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Şenkul, “Gelecek hafta içinde çalışmalara başlanarak, yolların 10 Eylül’de yeni şekliyle kullanıma açılması hedefleniyor” dedi.

“DOĞU ÇEVRE YOLU HAYATA GEÇENE KADAR”
“Ulaşım danışmanımızın sunduğu proje kapsamında, trafik komitemiz tarafından görüşülen ve Girne Belediyesi meclisinden oy birliği ile geçen karara uygun olarak Trafik Projemizin 1.ci etabı olan Hirondel Çemberi (Belediye binası önü) ve Yeni Liman Çemberi dinamik kavşağa (akıllı sinyalizasyon) dönüştürülecektir. Gelecek hafta içinde çalışmalara başlanarak, 10 Eylül’de yeni şekli ile kullanıma açılması hedeflenmektedir” diyen Şenkul, “Doğu çevre yolu hayata geçene kadar Uğur Mumcu ve Semih Sancar Caddelerindeki trafiği bir miktar da olsa rahatlatmayı hedef alan bu çalışma aynı zamanda kavşaklardaki yaya geçitlerini de daha güvenli hale getirecektir” açıklamasında bulundu.

“PROJENİN FİNANSMANI BELEDİYE BÜTÇESİNDEN”
“20 farklı aşamadan oluşacak ve çoğu yapı işleri belediyemiz ve belediye şirketimiz tarafından yapılacak projenin maliyetini yaklaşık 6 milyon TL olarak öngörmekteyiz” diyen Şenkul, projenin finansmanının tamamı ile belediye bütçesinden karşılanacağını ve herhangi bir borçlanmaya gidilmeyeceğini açıkladı. Şenkul, “Bize sunulan simülasyon sonuçları sahaya ayni oranda yansır ise ki beklentimiz bu yöndedir, şehir içi trafiğimizi rahatlatma adına çok faydalı sonuçlar alacağız” ifadelerini sözlerine ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu