GenelKıbrısManşet

Girne’de 115 binanın 90’ı risk grubunda!

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, riskli olduğundan şüphe duyulan 115 binaya yapılan ön tespit ve puanlama neticesinde 90 adet binanın risk grubunda olduğunun tespit edildiğini söyledi

DENETİMLER YAPILDI

Türkiye’de yaşanan deprem felaketi sonrası ülkemizin de olası bir depremdeki risk durumu merak konusu olmuştu. Yerel yönetimler ve merkezi hükümetin hayata geçirdiği tespit çalışmaları sonrası, başta kamu binaları olma üzere birçok yapıda tehlike durumlar raporlanmış, riskli yapılar için ilgili paydaşlarla yol haritası görüşmeleri başlamıştı. Risk denetimleri ülkenin turizm yüzü Girne’de de ciddi şekilde hayata geçirildi. Denetim sonuçları, içerisinde bulunulan durumun ciddiyetini de gözler önüne serdi.

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, belediye sınırları içerisinde riskli olduğundan şüphe duyulan 115 binada yapılan ön tespit ve puanlama neticesinde 90 binanın risk grubunda olduğunun tespit edildiğini duyurdu. İlerleyen günlerde sonuçların bina sahiplerine bildirileceğini söyleyen Şenkul, bir sonraki aşamada neler yapılması gerektiğinin bina sahiplerine anlatılacağını belirti. En yüksek riske sahip 20 binanın mal sahiplerinin onayı alındıktan sonra Girne Belediyesi tarafından karot ve röntgen testlerinin yapılacağını da belirte Şenkul, yol haritasının da en kısa sürede açıklanacağını söyledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu