GenelKıbrısManşet

Girne’deki trafik kazasında hayatını kaybeden Adem Kocabaş’ın ailesi adalet bekliyor

 

Girne’de 23 Mart 2023 tarihinde meydana gelen trafik çarpışmasında yolcu olarak bulunduğu araçta hayatını kaybeden 24 yaşındaki Adem Kocabaş’ın ailesi 1 yıldır adalet bekliyor. Genç yaşta çocuklarını kaybeden aile, kazaya sebebiyet veren 32 yaşındaki kadın sürücünün hala teminatla serbest dolaştığını ve araba kullandığını iddia etti.
Kocabaş ailesi, çocuklarının yaşama hakkı olduğunu ve bu hakkın trafiğe sorumsuzca çıkan biri tarafından elinden alındığını söyledi. Çocuklarının ölümünün üzerinden neredeyse bir yıl geride kaldığını hala adaletin tecelli etmediğini kaydeden aile, oğullarının yıl dönümü olan 23 Mart Cumartesi günü eylem yapma kararı aldı.
GIYNIK Gazetesi’ne ulaşan aile, “Bu ilk değil son da olmayacak. Daha kaç fidan sorumsuz trafik canavarları yüzünden yaşama doymadan göçüp gidecek. Bu trafik canavarı hala araba kullanıyor, görenler var. Bir yıldır neden yargılanmıyor arkasında kimler var? Adalet için, sesimizi duyurmak için yürüyeceğiz” dedi.

ADALET YÜRÜYÜŞÜ CUMARTESİ 15.00’DE …

Adem Kocabaş’ın ailesi, evlatlarının ölüm yıldönümü olan 23 Mart Cumartesi günü Karaoğlan Alsancak tabelası yanında saat 15.00’de toplanarak adalet yürüyüşü gerçekleştireceklerini duyurdu.


KAZA NASIL OLMUŞTU?

Kaza, Karaoğlanoğlu Caddesi üzerinde 23 Mart 2023 tarihinde meydana gelmişti. 32 yaşındaki Aliye İnanoğlu yönetimindeki KM 004 plakalı araç ile Alsancak istikametine doğru seyrettiği sırada Merit Park Otel kavşağını geçtikten sonra dikkatsizce önünde seyreden araçları geçmek için yolun sağına geçmesi sonucu o esnada karşı istikametten gelmekte olan 24 yaşındaki Erdem Hondurlu yönetimindeki DZ 244 plakalı araç ile yüz yüze çarpışmış, DZ 244 plakalı araçta yolcu olarak bulunan 24 yaşındaki Adem Kocabaş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirmişti. Kaza sonrası tutuklanan Aliye İnanoğlu’nun kaza anında 187 prromil alkollü olduğunu açıklayan polis, zanlının kullandığı kanser ilaçları olduğunu bu ilaçları kullanan kişilerin trafiğe çıkmasının sakıncalı olduğu raporunu da mahkemeye sunmuştu.
Zanlı İnanoğlu’nun teminatla 1 yıldır serbest serbest yargılandığı davada Kocabaş ailesi adalet istiyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu