KıbrısManşet

Kaçış Yolu için geri sayım başladı

Girne trafiğine derin bir nefes aldıracak Girne Kaçış Yolu, hafta sonuna yetiştirilecek.

Girne trafiğine derin bir nefes aldıracak Girne Kaçış Yolu, hafta sonuna yetiştirilecek.

ÇALIŞMALARIN SONUNA GELDİ
Girne’nin yoğun trafiğini rahatlatmak için başlatılan kaçış yolu projesinin açılışı için geri sayım başladı. Boğazyolu Caddesi’nden Lefkoşa ve Alsancak istikametine doğru gidecek olan araç trafiğini rahatlatacak kaçış yolunun bu hafta sonu açılması bekleniyor. Asfalt ve yol çizimleri tamamlanan yolda oto-korkuluk montesi devam ederken, yolun aydınlatılması çalışmaları ise sürüyor.

BÜYÜK ARAÇLAR YOLU KULLANAMAYACAK
Kaçış yolunun açılışı ile yaratılacak alternatif güzergâhın, özellikle Çatalköy-Doğanköy bölgesinde trafiğe can suyu olması düşünülürken, araç geçişleri konusunda da bazı kısıtlamalara gidileceği açıklandı. Geniş ve büyük araçların trafik güvenliği açısından yolu kullanamayacağı bildirilirken, yolun yalnızca salon araçlar ve küçük minibüslerin kullanımına açık olacağı bilgisi paylaşıldı. Ayrıca büyük araçları yola girememesi için bir takım önlemlere de gidilecek. Yolun giriş ve çıkışına konulacak 3 metre 20 cm’lik demir bariyerler ile büyük araçların girişi engellenecek.

BÜYÜK KOLAYLIK
Kaçış yolu, Boğazyolu Caddesi’nin batı ve doğudan güneye doğru, gidecek araçlar için kolaylık sağlayacak. Kaçış yolunu kullanan sürücüler, Semih Sancar Caddesi’ne girmeden güzergâhlarına ulaşabilecekler. Bu da özellikle iş ve okul çıkış saatlerinde işkenceye dönen Girne trafiğinde büyük bir rahatlama sağlayacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu