KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Girneliler 1 yıldır yeni hastane bekliyor!

Devir teslim töreninde yapılan açıklamalarda, kısa bir süre içerisinde yapımının tamamlanacağı ve 2021 yılı Ocak ayında hizmete gireceği açıklanan Yeni Girne Hastanesi inşaatında henüz bir çivi dahi çakılmadı


Dönemin Başbakanı Ersin Tatar, dönemin Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ve Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü Serhat Akpınar arasında, 28 Şubat 2020 tarihinde imzalanan protokolle kamuya devredilen 120 yataklı Girne Amerikan Üniversitesi Hastanesi projesi halen belirsizliğini koruyor.

Devir teslim töreninde yapılan açıklamalarda, kısa bir süre içerisinde yapımının tamamlanacağı ve 2021 yılı Ocak ayında hizmete gireceği açıklanan hastane inşaatında henüz bir çivi dahi çakılmadı.

Projenin kamuya devredilmesinin üzerinden 1 yıldan uzun süre geçmesine rağmen halen ihale aşamasına gelinmemesi tepkilere neden oldu.

GIYNIK Gazetesi’nin güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, hastanenin tamamlanması için ihale çalışmalarında sona gelindiği fakat halen yaklaşık 70 milyon TL’lik blokenin gerçekleşmediği öğrenildi. Blokenin gerçekleşmesi halinde ihaleye kısa süre içerisinde çıkılması bekleniyor.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu