KıbrısManşetToplum

Girnelilere Kent Park müjdesi

Yoğun trafiği ve hızlı kentleşmesi ile gündemden düşmeyen Girne’de, halkın nefes alabileceği yeşil alanlar da hayata geçiyor

Yoğun trafiği ve hızlı kentleşmesi ile gündemden düşmeyen Girne’de, halkın nefes alabileceği yeşil alanlar da hayata geçiyor.

AĞAÇLANDIRMA YOK, OLAN DA KORUNAMIYOR
Ülkede yaşanan orman kıtlığı sürekli gündeme gelse de yaşanan ağaç katliamlarının ardı arkası kesilmiyor. Hatalı budamanın kurbanı olan ağaçların yanında betonlaşmanın esiri haline gelen birçok yeşil alanın olması kamu vicdanını zedelese de yasalar tahtında cezai yaptırımlar yeterli bulunmuyor. Özellikle hızla betonlaşmaya başlayan Girne’de, bölgeliler yeşil alanların artırılmasını talep ederken, var olan yeşilliklerin de korunmasını bekliyor.

ŞEHRİN GÖBEĞİNDE BİR KENT PARK
Bu çerçevede bölgeye ihtiyaç duyulan yeşil alan için adımlar atılacağı duyuruldu. “Kent Parkı” adı altına hayata geçecek proje ile Girneliler beton binalar arasında nefes alacak bir alan bulabilecek. Girne’de tenis kortlarının bulunduğu bölgeye yapılacağı duyurulan Kent Parkı’nın, yeşil alanlar dışında insanlara sosyal ortam sağlayabilecek bir alan da oluşturabilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu