GenelKıbrısManşet

Girne’nin röntgeni çekilecek

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından Girne'deki yapılar için inceleme başlatıldı

Asrın felaketi sonrası ülkemizde de önlemler artırıldı; Girne’de binalar mercek altında

“Sıfır taviz politikası ile şüpheli binalar incelenecek”

ŞENKUL: DEPREM ACI BİR DERS OLDU…

Türkiye’de büyük yıkıma neden olan 7,7’lik deprem felaketi sonrası, deprem riski olan ülkemizde de ciddi tartışmalar gündeme geldi. Binaların depreme dayanıklılığı konusunun masaya yatırılmaya başlandığı şu günlerde, radikal önlemler alınması için harekete geçildi. Bu çerçevede ilk olarak Girne Belediyesi de çalışmalar konusunda adım attı. Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ülkede acil olarak alınması gereken önlemler konusunda acı bir ders olduğunu söyleyen Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, Girne’de binaların dayanıklılığı konusunda inceleme başlatıldığını açıkladı.

“MÜCADELE DEPREM OLMADAN YAPILMALI”…

İmar bölümünde kontrollerden sorumlu yetkililerden Girne’de bulunan şüpheli binaların eskiden yeniye doğru listelenmesini ve bilgisinin kendisine ulaştırılmasını talep ettiğini söyleyen Girne Belediye Başkanı, ek olarak gidilecek yol haritasını şöyle anlattı: “Kıbrıs Türk Mimar Mühendisler Odası Başkanı Tunç Adanır ile de izlememiz gereken yol hakkında kısa bir ön görüşme yaptık. Sürekli dile getirdiğimiz gibi deprem ile mücadele deprem olmadan yapılmalıdır. Girne Belediyesi olarak bu mücadelede sıfır taviz politikası izleyeceğimizin bilinmesini istiyorum.”

ŞENGÖR: GİRNE KIYILARI VE MARAŞ RİSKLİ BÖLGELER…

Öte yandan Akademisyen, bilim insanı ve jeolog Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’deki büyük deprem felaketi sonrası, Kıbrıs adasının coğrafi olarak bundan nasıl etkileneceğine ilişkin katıldığı yayında açıklamalarda bulundu. “Kıbrıs Türkiye’den gelen bir hat üzerinde duruyor. Bu Adana havzası. Bir de Kıbrıs’ın kendi derdi var, Afrika Kıbrıs’ın altına giriyor. Bunun hesapları yapıldı. Kıbrıs’taki esas tehlike adanın Güney kıyılarında. Ancak deprem beklentisi ile ilgili süre vermek çok zor” diyen Şengör, “Kıbrıs’ta hareketler çok yavaş. Zemin olarak Mesarya bölgesi ve Girne civarındaki denize yakın bölgeler ve Maraş bölgesi en dikkat edilecek bölgeler arasında” sözleriyle uyarılarda bulundu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu