GenelKıbrısManşet

GIYNIK, Meclis önünde yaşananları anbean aktarıyor!

-GIYNIK CANLI AKTARIM

17.20-Meclis önünde bekleyiş devam ediyor. Eylem alanından korna sesleri yükseliyor. Ara verilen Meclis oturumu, halen başlamadı

16.30-Meclis önünde yaşanan yüksek tansiyon giderilemiyor. Ortalık yatışsa da saman alevi gibi bir an da yeniden yükseliyor.

15.40- Meclis Genel Kurulu’na ara verildi. Başbakan Ünal Üstel ve CT Genel Başkanı Tufan Erhürman, baş başa görüşme gerçekleştirecek.

13.47: Muhalefet Lideri Tufan Erhürman, Meclis kürsüsünde konuşma yapıyor. Erhürman konuşurken, Meclis sıraları neredeyse boş.

12.19– Meclis Genel Kurulu başladı. Belediye Başkaları da Meclis oturumunu izleyici bölümünden takip ediyor.

11.00-Eylem beklenilenin aksine yoğun kalabalık yok. Sendika Başkanları: “Gelişler engelleniyor” diyor.

10.52-Dev-İŞ Başkanı Koral Aşam, GIYNIK’a konuştu; “Sabahtan beri ulaşımımız engelleniyor. Gerekçe sie; belediye minibüslerin T izni olmayışı”

10.46– BES Başkanı Yalınkaya; GIYNIK’a yaptığı açıklamada;tutuklanan emekçiler konusu ile ilgili; “Eylemin direncini kırmaya çalışıyorlar. Bu kavga büyüyecek” dedi.
10.44-Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli; tutuklanan eylemcilerle ilgili yaptığı açıklamada; “Emekçiler Geçtikale karakolunda tutuluyor. Bu kasıtlı bir durum” dedi.
10.30-CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman; Meclis önünde açıklamalara bulundu.Erhüman; mücadelenin hem içerde hem de dışarda süreceğini belirtti.
10.20-LTB Başkanı Mehmet Harmancı, Meclis önünde yaptığı açıklamada; “Kavgasız çözülmesi gereken konuları kavga ile çözmeye çalışıyorlar. Ciddi çalışmalar gerekirdi” dedi.
10.04-BES Başkanı Yalınkaya, Dipkarpaz Belediye çalışanlarının tutuklandığını açıkladı.
10.00-Eyleme katılma üzere yola çıkan Dipkarpaz Belediyesi çalışanlarının minibüslerine el konuldu. Dipkarpaz Belediyesi emekçileri eylem alanına yürüyerek geliyor!
09.30-Meclis önünde kalabalık iyiden iyiye arttı.
09.00-09.15-Meclis’e giden tüm yollar Belediye araçları tarafından kapatıldı. Trafik akışı polis eşliğinde gerçekleştirilmeye çalışılıyor
08.00-09.00– Belediye emekçileri Meclis önüne gelmeye başladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu