KıbrısManşetPolisiye – AdliToplum

GKRY’den uyuşturucu ithal etmişti; Ek tutukluluk aldı

PGM’ye bağlı NKÖM ekiplerinin Gazimağusa’da uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan tutukladığı A.S., bugün yeniden mahkemeye çıkartıldı ve tutukluluk süresi 8 gün uzatıldı

 

PGM’ye bağlı NKÖM ekiplerinin Gazimağusa’da uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçundan tutukladığı A.S., bugün yeniden mahkemeye çıkartıldı ve tutukluluk süresi 8 gün uzatıldı.

Narkotik polisinin Akyar Kara Giriş Kapısı’nda düzenlediğ Kapı Operasyonu’nda, A.S.’nin tasarrufundaki aracın motor bölümünde  1 kilo 100 gram, evinde ise 4 gram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ele geçirilmişti.

Mahkemede meseleyle ilgili gelişmeleri NKÖM görevli polis memuru İbrahim Gökova aktardı.

İbrahim Gökova, zanlıyı, ekip arkadaşlarıyla birlikte, aldığı bilgi ışığında, 2 Aralık 2022’de, Akyar Kara Giriş Kapısı’nda, kanunsuz uyuşturucu madde ithal ve tasarruf suçlarından suç üstü tespit edip tutukladığını söyledi.

İbrahim Gökova,  zanlının ED 806 plakalı aracında yaptığı aramada aracın motor bölümünde  1 kilo 100 gram ile zanlının evinde  4 gram ağırlığında hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeyi bulunarak zapt ettiğini hatırlattı.

Suçunu kabul eden zanlının, konu maddeleri G.K.R.Y.’den adını ve soyadını söylediği bir şahıstan aldığını anlatan tanık polis, meseleyle ilgili 2 kişiyi daha aradığını söyledi.

Tanık polis, zapt ettiği emareleri incelenmesi için gönderdiği laboratuvardan henüz bir sonuç alamadığını ifade ederek mahkemeden tahkikatını salimen tamamlayabilmek için süre istedi.

Kararını açıklayan kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, talebi uygun buldu ve zanlının  tutukluluk süresini 8 gün uzattı.

(MHA)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu