DünyaEkonomiManşetToplum

Global Times: “Rusya’ya uygulanan Batı yaptırımları hedeflerine ulaşamadı”

Global Times, Biden’ın rublenin çöküşü ve Moskova’nın küresel ekonomiden azledilmesi konusundaki adımlarının ters teptiğini yazdı

Çin iktidar partisi Çin Komünist Partisi’nin resmi yayın organı Global Times, ABD Başkanı Joe Biden’ın rublenin çöküşü ve Moskova’nın küresel ekonomiden azledilmesi beklentisiyle Rusya’ya uygulanan Batı yaptırımlarının hedeflerine ulaşamadığını belirtti.

Gazete, Rus rublesinin kaybettiği değeri kısa sürede geri kazanmasına işaret ederek ABD ve müttefiklerinin beklediği hiperenflasyonun gerçekleşmediğine dikkat çekti. Global Times ayrıca Rusya’nın “küresel ekonomik sistemin bir parçası olduğunu ve hiç kimsenin onu izole etmeye kadir olamayacağını” öne sürdü.

Gazete, rublenin hızlı şekilde toparlanmasının, “Washington ne kadar istese de küreselleşmeden uzaklaşmanın imkansız olduğunu gösterdiğini” ifade ederek ülkeden çekilen Batı menşeli lüks mallar ve Batılı fast-food zincirlerinin, Rus ekonomisinin normal işleyişi için çok önemli görünmediğine işaret etti.

Gazete, Avrupa’nın hâlâ Rusya’dan gelen sıvılaştırılmış doğal gaza bağımlı olduğuna ve bundan vazgeçmesinin imkansız olduğunu da ifade ederken ABD’nin bu potansiyel açığı kapatmak için duruma aktif olarak müdahale etmeye çalıştığını kaydetti.

İngiltere menşeli Economist de kısa süre önce, Batı’nın Moskova’ya karşı iktisadi bir savaş başlatmasına ve Moskova’ya benzeri görülmemiş yaptırımlar uygulamasına rağmen, Rus piyasalarının kaosa sürüklenmediğini, Rusya’daki ekonomik faaliyetlerin ciddi şekilde etkilendiğine dair bir kanıt bulunmadığını yazmıştı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu