DünyaManşet

Göçmen botu Manş Denizi’nde battı; 27 kişi yaşamını yitirdi

Manş Denizi'nden İngiltere'ye doğru hareket eden bir göçmen botu Fransa'nın Calais kenti yakınlarında battı. Olayda 27 kişi boğularak hayatını kaybetti. 2 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Manş Denizi’nden İngiltere’ye doğru hareket eden bir göçmen botu Fransa’nın Calais kenti yakınlarında battı. Olayda 27 kişi boğularak hayatını kaybetti. 2 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.
Göçmen botunun batması sonucu ilk olarak 31 kişinin öldüğü duyurulsa da, Fransız yetkililer toplam ölü sayısını 27 olarak düzeltti.

Uluslararası Göç Örgütü, olayın Manş Denizi’nde veri toplamaya başladıkları 2014 yılından bu yana gerçekleşen en ölümlü olay olduğunu belirtti.

Fransa’nın kuzeyinde yayın yapan yerel haber sitesi La Voix Du Nord, göçmen botuna büyük bir konteyner gemisinin çarptığını ve botun alabora olduğunu ileri sürdü.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, yaşananlardan ötürü “dehşete kapıldığını” ifade etti ve İngiltere’nin insan kaçakçılığı çetelerini durdurmak için her şeyi yapacağını söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ise “Fransa, Manş’ın mezarlığa dönüşmesine izin vermeyecek” dedi.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ölenler arasında beş kadın ve iki çocuğun da olduğunu duyurdu.

Darmanin, Belçika sınırında olayla ilgili olduğundan şüphelenilen 4 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu