GenelKıbrısManşet

Gökçebel: 2023-2024 eğitim dönemi de grevlerle başlayacak

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel okullar hakkındaki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KTOEÖS Genel Sekreteri Tahir Gökçebel okullar hakkındaki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Gökçebel, okulları ve öğretmenleri kaosa sürükleyen yasaya karşı direnç gösterdiklerini yapılan uzlaşının bu direncin bittiği anlamına gelmediğini kaydetti.

Gökçebel “yapılan saldırı ve dayatmalara karşı, eğitim ve okul sorunlarına karşı sürdürdüğümüz mücadele devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Sınav dönemi ve 12’inci sınıfların mezun edilmesi yönünde karar aldıklarını belirten Gökçebel tüm mücadelenin çocuklar için olduğunu söyledi.

Gökçebel okullarla ilgili birikmiş sorunlar olduğunu bakanlığın bu konuda henüz bir takvimlendirme yapıp çözüm önerisi sunmadığını tablonun böyle devam etmesi halinde 2023-2024 eğitim döneminin de grevlerle başlayacağını vurguladı.

Gökçebel şöyle konuştu:

“Birikmiş dağ olmuş sorunlar var. Bakanlık bunlarla ilgili henüz takvimlendirme yapmadı. Çözüm sunmadı. Bu yıl bu çocukların mezun olması en önemlisi. Derhal öğretmene saldırıların durdurulması gerekmektedir. 2023-2024 eğitim dönemi de bu tabloda grevlerle başlayacak. Böyle giderse eylülde okullar açılmayacak grevler ve eylemeler devam edecek.

Bakanlar kurulunun eğitime sürekli müdahalesi ortadan kaldırılmalıdır. Başarısızlığı teşvik eden bu yöntem okulları daha da içinden çıkılmaz duruma itmiştir.

Normal eğitim alması gereken çocukların hepsinin bütünleştirildiği kaos ortamı yaratılmıştır.

Sınav ve Disiplin tüzüğünün güncellenmesi gerekmektedir. Ama bakanlığın bu konuda bir adımını görmüyoruz.

Türkçe bilmeyen öğrencilerle ilgili bakanlığın çözeceğim dediği hiçbir şeyin yol haritası yoktur. Bizim önümüze konulamıyor.

Bunun esas çözüm merci eğitim bakanlığıdır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu