GenelKıbrısManşet

Gönyeli Göleti neredeyse tamamen kurudu

Yıllardır her koşulda su tutmaya devam eden ve etrafındaki doğal yaşamı besleyen Gönyeli Göleti neredeyse tamamen kurudu.

Yıllardır her koşulda su tutmaya devam eden ve etrafındaki doğal yaşamı besleyen Gönyeli Göleti neredeyse tamamen kurudu.

Gönyeli Göleti kuraklık tehlikesiyle yüzleşiyor… Yıllardır her koşulda su tutmaya devam eden gölette çekilen son fotoğraflar, vahim tabloyu gözler önüne serdi.

Etrafındaki doğal yaşam için kritik bir öneme sahip Gönyeli Göleti neredeyse tamamen kurudu. Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklama yapan Biyologlar Derneği eski Başkanı Hasan Sarpten, “Kasım ayında yazı hissettiğimiz bu günlerde devam eden buharlaşmaya geciken yağmurları ekleyince bu tablo sürpriz değil” dedi.

İklim değişikliğini bir olgu olarak kabul etmeden ve bunun en yıkıcı etkisinin ‘kuraklık’ olacağını bilerek akılcı bir su politikası oluşturmadan buna benzer sorunları yaşamaktan kurtulamayacağımıza vurgu yapan Sarpten, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Oysa biz, Türkiye’den gelen Geçitköy’deki suya bakıp su sorununu görmezden geliyoruz. Ama, ‘anavatan’ suyunun da derdimize çare olamayacağı aklımızın ucundan bile geçirmiyoruz. Yakında karşı kıyıdaki su kaynakları da azalınca “taşıma suyla değirmenin” dönmeyeceğini elbet anlayacağız. Lakin, iş işten çoktan geçmiş olacak!”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu