KıbrısManşetSağlık

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri’nde pozitif vaka

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı mensubu bir askerin Covid-19 test sonucu pozitif çıktı. Ateş şikayeti ile hastaneye başvuran bir askerin PCR testi pozitif

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı mensubu bir askerin Covid-19 test sonucu pozitif çıktı. Ateş şikayeti ile hastaneye başvuran bir askerin PCR testi pozitif.

Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı askerinin pozitif çıkması üzerine askerin bağlı olduğu birlikte geniş çaplı bir tarama yapılıyor.

Öte yandan ülkemize gelen Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı askerlerinin karantinaya alındıktan sonra birliklerine teslim ediliyor. Bu nedenle askeri birlikte vaka görülmesi yerel bulaşın askeri birliklere de sıçrama ihtimalini akıllara getirdi.

Bölük içerisinde tespit edilen pozitif vaka, hem KTBK hem de GKK’ya bağlı tüm birimlerde tedirginliğe yol açtı.

KTBK içerisinde daha önce de pozitif vakalar tespit edilmiş ancak söz konusu askerler, Türkiye’den geldikten sonra karantinaya alınmış ve karantinada oldukları süre içerisinde pozitife dönmüşlerdi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye’den uçakla gelen 1200 askerin aralarında da pozitif vakalar çıktığı biliniyor.

MÜKELLEF ASKERLERİN AİLELERİ TEDİRGİN

Özellikle, virüsün patlak verdiği Mart ayından bu yana PCR testi yaptırılmayan, bölük dışına çıkmalarına izin verilmeyen ve haftalık izinleri kesilen yüzlerce mükellef askerin aileleri de çocuklarının bölüklerden çıkarak, kendilerini koruyabilmelerini talep ediyor.

Bilindiği üzere zorunlu askerler bölük içinde kalmaya devam ediyor ancak er ve erbaş olarak askerlik hizmetinde bulunanlar dışında subay, astsubay, sivil görevli gibi muvazzaf askerlik hizmetinde bulunanlar, mesai saatleri sona erdikten sonra sosyal hayatlarına devam edebiliyor…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu