KıbrısManşet

‘Görevi ihmal’ ve ‘görevi kötüye kullanma’

Hükümeti sarsan ‘Özel Jet Skandalı’na yönelik milletvekilleri YENİDÜZEN’e konuştu, polis raporu sonrası ‘görevi ihmal’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ davası açılabileceğine işaret etti...

Hükümeti sarsan ‘Özel Uçuş Özel Jet Skandalı’na yönelik milletvekilleri konuştu, polisin ön raporu sonrası ‘görevi ihmal’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ davası açılabileceğine işaret etti.

CTP Milletvekili Avukat Fazilet Özdenefe, polisin ön raporuna göre ‘görevi ihmal’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ gibi unsurların barındığını ifade ederek, Ceza Yasası’nda bu suçların yaptırımı olduğunu belirtti.

TDP Milletvekili Zeki Çeler, kamera kayıtları silinmesinden otelin sorumlu olduğunu vurgulayarak, otellerin polise kayıt verme zorunluluğu olduğunu, aksi takdirde hapis ve para cezası olduğuna işaret etti.

Bunun yanı sıra, YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, ciddi suç ve ihmallerin olduğunu söyleyerek, Bakanlar Kurulu kararı olmadan istisna yapılamayacağını, ilgili bakanların ‘dokunulmazlığının kaldırılması için’ kendilerinin talepte bulunması gerektiğini söyledi.

HP Milletvekili Gülşah Sanver Manavoğlu, “Bana göre raporda en karanlık taraf, otel kameralarının kayıtlarının formatlanmış ve silinmiş olmasıdır. Otel çalışanları bu kişilerin odadan çıkmadığını söylemiştir, ancak çelişkili olarak bazı koridorlardaki kameralar silindi” şeklinde konuştu.

UBP Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ise, hukuka inandığını ifade etti ve “hukuk ne emrediyorsa onun yapılması gerektiğini” söyledi.

YENİDÜZEN’e konuşan Avukat Ürün Solyalı, özel izinli olduğu söylenerek adaya karantinasız gelen uçuşla ilgili hukuki görüş belirterek, olayda ihmal olduğunu, polis soruşturmasının Başsavcılığa, dosyanın Ceza Mahkemesi’ne aktarılması ile cezai yaptırımların mümkün olduğunu ifade etti.

Ceza Yasası’ndaki ilgili maddelerden bilgi veren Solyalı, suçlara konu olacak kişinin bir Bakan veya KKTC Meclisi üyesi olması halinde, ‘Dokunulmazlığın kaldırılması’ prosedürü Başsavcılığın talebi ile işletilebileceğini kaydetti.

Geçtiğimiz gün, salgın sürecinde ‘karantina koşulu’ ile ancak ‘Bakanlar Kurulu kararı olmadan’ ülkeye gelen ve karantina kuralına da uymayan özel grupla ilgili kamera kayıtlarının silindiği, bilgisayarlar formatlandığı öğrenilmişti.

Olayla ilgili polis raporuna göre özel uçuş talebinin 11 Haziran tarihinde Sivil Havacılık Dairesi’ne iletildiği, Bakanlar Kurulu’nun da “uçağın gelişiyle ilgili mutabık” olduğu belirtilmişti.

Sivil Havacılık Dairesi’ne Sağlık Bakanlığı’ndan “uçağın karantina koşullu olarak ülkeye girebileceği” yönünde yazı verildiği de ön rapora yansımıştı.

Demokrat Parti (DP) Milletvekili Serdar Denktaş, Meclis Genel Kurulu’nda ‘jet skandalı’ araştırma raporunu okumuştu. Raporun okunmasının ardından hükümet dışındaki tüm parti milletvekilleri Meclis salonunu terk etmişti.

Rapor karantina kurallarına uyulmadığını açıkça ortaya koyarken, raporda özel jetle gelen kişilerin konakladığı Merit Royal Hotel’deki kamera kayıtlarının formatlandığını da ifade edilmişti.

 

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu