GenelKıbrısManşet

Özkıraç: Borcu olan ödeyecek!

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, “Belediyelerin borçları silinecekmiş, bunu kabul edemeyiz, borcu olan ödeyecek…” dedi.

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, katıldığı bir programda konuştu, “Belediyelerin borçları silinecekmiş, bunu kabul edemeyiz, borcu olan ödeyecek…” dedi.

Özkıraç, “Toplu sözleşme düzenine karşı dayatmalara direnen örgüt sözleşmeyi imzalamıştır. Ama artık alanlara çıkmak lazım.. Bizi tahrik ediyorlar… Belediyelerin borçları silinecekmiş, esnafta borcu silinsin istese ne olacak… Sizde su borçlarını silin o zaman,  bunu kabul etmiyoruz. Perşembe günü yönetim kurulu toplanacak ve bunları görüşecek.  Ama borcu olan ödeyecek…Yapılanlar ayıptır… Bu kararları alanlar kendindeler mi?” diye sordu.

Eylemlere de değinen Kubilay Özkıraç, “Elsen örgütlü bir sendikadır, üretimden gelen gücünü hep kullanmıştır. Sivil toplum örgütleriyle bir fark var aramızda, toplum kurtuluşu için sahada olmak lazım” dedi.

ÖZKIRAÇ’TAN ARIKLI’YA: KONUŞMA İŞ YAP

Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı’yı eleştiren Özkıraç, “Erhan Arıklı ile kişisel bir problemim yok düşüncelerine karşıyım sadece. Arıklı bu ülkeyi sevmiyor tek görevi kurumu özelleştirmek… Neden ülkeyi kaosa sürüklüyorsun?” diye sordu.

Arıklı’ya seslenen Özkıraç, “Konuşma iş yap” çağrısında bulundu. Tahsilat yapamayan bir kurumun zam yapmaması gerektiğini söyleyen Kubilay Özkıraç, konuşmasına şöyle devam etti:

“Mücadelemiz artarak devam edecektir. Biz yatırım istiyoruz. Çalışanların özel eldivenleri yok elleri yanıyor insanların… KIB-TEK çalışanlarının 2500 TL elektrik ücreti aldığı iddiaları doğru değildir. Bu yapılanlar EL-SEN’i ortadan kaldırmaktır… Ama bu sendikanın damarlarında kan ve emek vardır…”

EL-SEN Başkanı Kubilay Özkıraç, Başbakan Ersan Saner’den ve Maliye Bakanı Dursun Oğuz’dan bir ay önce randevu talep ettiklerini aktararak, “Hala yanıt vermediler. Bizim kaybedeceğimiz bir şey yoktur” şeklinde tepki gösterdi.

Özkıraç, “Erhan Arıklı elektriğin ‘e’ sinden anlamıyor. Uzmanı da yok yanında bazen kendisine üzülürüm. Herkes işini yapmalı, bir üniversitede ders verebilir…”  şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu