KıbrısManşet

Gümrük muhafaza sınavını kazanan yurttaşlar, işe alım bekliyor

Gümrük muhafaza sınavını kazanarak, çalışmaya hak kazanan yurttaşlar, sınavlarının geçerlik süresinin 25 Nisan’da dolacağına işaret ederek, hükümet tarafından engellerle karşılaştıklarını, münhalsiz şekilde istihdamlar yapıldığını vurguladı.

Gümrük muhafaza sınavını kazanan yurttaşlar, işe alım bekliyor. Yurttaşlar tarafından yapılan açıklamada, Maliye Bakanlığı onayıyla istihdam edilmeyi beklediklerinin altı çizilirken, haklarını almayı beklerken, hükümet tarafından hep engellerle karşılaştıkları ifade edildi.

“MÜNHALSİZ ALIM YAPILIYOR”

Haklarını almayı beklerken, hiçbir münhal açılmadan personel alımı yapıldığının kaydedildiği açıklamada, 2 yıldır eksik personelle angarya çalıştırılan ve şu an ek mesai eyleminde olan Gümrük Çalışanları Sendikası’nın haklı personel mücadelesi verdiğine vurgu yapıldı.

Armatör ve tüccarların sendikaya baskı yaptığının belirtildiği açıklamada, adresin Güç-Sen değil, hükümetin olması gerektiğine de vurgu yapıldı.

“SINAVIN GEÇERLİK SÜRESİ 25 NİSAN’DA DOLACAK”

Girilen sınavın geçerlilik süresi 25 Nisan’da dolacağının da ifade edilen açıklamada, “Biz, ülkemize ve yönetime olan inancımızı yitirmek istemiyoruz.” denildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu