KıbrısManşetSiyaset

Gündüz: Kimse üzerimden prim yapmaya kalkmasın

UBP’nin genel sekreterlik seçimi ve kurultayına dair değerlendirmelerde bulunan Gündüz, Mart sonuna kadar Genel Sekreterlik seçiminin yapılacağını söyledi

UBP Milletvekili Menteş Gündüz katıldığı bir TV programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. UBP’nin genel sekreterlik seçimi ve kurultayına dair değerlendirmelerde bulunan Gündüz, Mart sonuna kadar Genel Sekreterlik seçiminin yapılacağını söyledi. Hakkında çıkan iddialara da yanıt veren Gündüz, “Kimse üzerimden prim yapmaya çalışmasın ben Genel Sekreterlik’te bir denge unsuru değilim” dedi.

Sağlık Eski Bakanı Ali Pilli’nin görevden alınmasını birlikte öğrendiklerini aktaran Gündüz, “Çoğu kişi görevden alınış tarzından doalyı sitem etti. Bunun sinyalleri önceden belliydi, hatırlarsanız. Bugün herkes aşı derdindedir.  Ekonomi ve sağlık dengesi için ortak bir noktada buluşmamız lazım” dedi.

“OLAĞAN KURULTAY İÇİN DE ZAMAN DARALIYOR”

UBP’nin olağan kurultayının 7 ay içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Gündüz,”7 ay sonra olağan kurultayın son zamanıdır. Kasım- Ekim içinde bitirmemiz gerekir. Pandemi de izin verirse Ekim’de kurultay yapılacak ama 11 Nisan’da başka bir partinin kurultayı var, biz şu anda soru işaretlerine göre değil rutin rotamıza göre gidersek Ekim ayında kurultay yapacağız. Mart sonuna kadar Genel Sekreterlik makamı yerine oturacak. Ardından takvimi önümüze koyacağız. Genel Sekreterlik Seçimini yapsak bile Ekim’de yine seçim yapılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“MART SONUNA KADAR GENEL SEKRETER SEÇİLMELİ”

Diğer yandan genel sekreterlik makamının aciliyeti olduğuna da dikkat çeken Gündüz, Başbakan’ın gündemi çok yoğun bizlerin genel sekreteri ivedilikle seçmesi gerekiyor. Bu cumartesi olmasa da önümüzdeki hafta Cumartesi genel sekreter seçimini gerçekleştirmeliyiz. Akabinde olağan kurultay gündeme gelecek. En geç Haziran gibi ilçe seçimlerinin başlaması lazım” dedi.

“YOL KAZASI MÜMKÜN”

Hükümet ortağını YDP’nin kurultayının da Nisan ayı içerisinde olacağına dikkat çeken Gündüz “Oradaki seçim sonrası manevraların nasıl olacağı soru işareti. Bir belirsizlik var” ifadelerine yer verdi ve hükümetin uyumlu çalışması halinde bozulmasının da bir anlamı olmadığını söyledi. Gündüz, “Eğer kişisel beklentiler değil toplumsal beklentiler ele alınırsa yol kazasına uğramayız ama kişisel beklentiler öne çıkarsa yol kazası da mümkündür” dedi.

“ATANMIŞ BİR GENEL SEKRETER KABUL GÖRMEZ”

“Hiç kimse üzerimden prim yapmasın ben Genel sekreterlik konusunda bir denge unsuru değilim” şeklinde konuşan Gündüz sözlerini şöyle sürdürdü: “UBP, atamaları ve kontenjanları kabul etmez. Seçimden korkmayacaksınız. Atanmış bir sekreter zor. UBP’nin özü seçimdir ve seçimle gelmektir. Kabine değişikliğinde söylemler her zaman için olur. Bu konuda hiç yorum yapmam bu tamamen Sayın Başbakan’ın uhdesindedir.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu