Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısManşet

Güney Kıbrıs ile Suriye arasında yeni deniz altı fiberoptik kablo bağlantısı

Güney Kıbrıs ile Suriye arasında 1995’te kurulan “Ugarit”  bağlantısının yerine “Ugarit 2” isimli deniz altı fiberoptik kablo bağlantısı kurulacağı açıklandı.

California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

Güney Kıbrıs ile Suriye arasında 1995’te kurulan “Ugarit”  bağlantısının yerine “Ugarit 2” isimli deniz altı fiberoptik kablo bağlantısı kurulacağı açıklandı.

SigmaLive ve Cyprus Mail,  Rum ve Suriye telekomünikasyon idareleri ile yüklenici firma tarafından bugün yayımlanan ortak açıklamaya dayanarak Güney Kıbrıs ile Suriye arasındaki yeni deniz altı fiberoptik kablo bağlantısının 2028 yılı başlarında devreye sokulacağını aktardı.

“Ugarit 2” bağlantısı 1995’te Larnaka kazasındaki deniz altı iletişim kablo sistemlerinin karaya çıktığı önemli bir nokta olan Pendaşino bölgesi ile Suriye’nin Tartus şehri arasında kurulan “Ugarit” bağlantısını yerini alacak.

UNIFI Communications şirketi, Rum Telekomünikasyon İdaresi (Cyta) ve Suriye Telekomünikasyon Kurumu’nun (Syrian Telecommunications Establishment) iş birliğinde gerçekleştirilecek “Ugarit 2” bağlantısının 24 çift optik kablo barındıracağı ve başlangıç kapasitesinin 31 tbps olacağı, planlanan toplam kapasitesinin gelecekte 370 tbps’ye ulaşacağı kaydedildi.

UNIFI Communications şirketi kurucusu ve CEO’su Adrian Shaktu projeyi “Suriye’nin, yaptırımlar sonrası dönemdeki ilk büyük uluslararası altyapı anlaşması olduğunu söyledi ve “20 milyonluk bir ülkeyi yeniden dünya internet bağlantıları haritasına ekleyecek” dedi.

Shaktu yeni sistemin ana yüklenicisinin Amerikalı olacağını ve Amerikan Maliye Bakanlığı’nın izniyle projenin yüzde 5 hissesine sahip olacağı bilgisini de verdi.

Nokia projenin ilk aşaması için fiber optik iletim ekipmanını sağlayacak, Prysmian (NSW) ise kablonun deniz altı bölümünü üstlenecek.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu