Güney KıbrısKıbrısManşetToplum

Güney Kıbrıs kavga çıkartan 28 mülteciyi sınır dışı ediyor

Mülteci kampında yaşanan şiddet sonrasında sığınma talebi olan 28 kişiyi sınır dışı etme kararı alındı. Çevik kuvvet polisi, pazartesi akşamı yaşanan çatışmaları dağıtmak için mültecilere karşı göz yaşartıcı gaz kullanmıştı

Güney Kıbrıslı yetkililer, Akdeniz adası Kıbrıs’ın en önemli mülteci barınma merkezi olan Pournara Kampı’nda yaşanan çatışmaların ardından kamu güvenliğine zarar verdikleri gerekçesiyle, sığınma talebi olan 28 kişiyi sınır dışı edileceğini duyurdu.

Polis, başkent Lefkoşa yakınlarındaki Pournara Kampı’nda çoğunluğu Afrika kökenli ve Suriye vatandaşı olan mülteciler arasında çıkan şiddet sonrasında 33 kişinin tutuklandığını duyurdu.

CNA haberine göre, İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Margarita Kyriakou, 28 mülteci hakkında önümüzdeki birkaç gün içinde uygulanmak üzere sınır dışı etme kararı alındığını açıkladı.

Çevik kuvvet polisi, pazartesi akşamı yaşanan çatışmaları dağıtmak için mültecilere karşı göz yaşartıcı gaz kullandı.

Polis güçleri Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada, olaylarda 8 mültecinin hafif yaralandığını, hastaneye kaldırılarak ilk müdahalenin yapıldığını, ardından taburcu edildiğini söyledi.

Olayın detaylarını belirlemek için soruşturma devam ederken, Kıbrıs Rum gazetesi Phileleftheros, olayın Nijeryalılar ile Suriyeliler arasında bir futbol maçı nedeniyle yaşandığını bildirdi.

Polis durumun kontrol altında olduğunu duyururken, maddi hasarın boyutu henüz açıklanmadı.

Güney Kıbrıs uzun zamandır Avrupa Birliği’nde ilk kez sığınma talebinde bulunanların en yüksek oranlarından birini kaydediyor. Resmi rakamlara göre adanın güneyindeki 915 bin kişilik nüfusun yüzde 6’sını mülteciler oluşturuyorlar ki bu da Avrupa Birliği ülkeleri için rekor bir rakam olma niteliği taşıyor.

Rum hükümeti, İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başladığı 7 Ekim’den bu yana Lübnan’dan gelen 500’den fazla Suriyeli göçmenin ardından bin kişi kapasiteli Pournara Kampı’nın kapasitesini iki katına çıkardı.

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Diğer Haberler

Başa dön tuşu