Güney KıbrısManşet

Güney Kıbrıs’ta dolandırıcılık olaylarında artış

Rum Polisi, bir bilgisayar ve sahte beyanlarla para gaspıyla ilgili yeni bir dolandırıcılık vakasını araştırıyor.

Limasol’da ikamet eden bir kadın tarafından yapılan şikayete göre, 1/7/22-10/8/22 tarihleri ​​arasında kimliği belirsiz bir kişi tarafından internet üzerinden dolandırılarak kendisinden toplam 10.500 Euro gasp edildi.

Şikayette bulunan kadın, kimliği belirsiz bir adam tarafından bir sosyal ağ platformu aracılığıyla kendisine ulaşıldığını, bu kişinin bir yatırım şirketinde çalıştığını kendisine söylediğini ve onu şirketinin platformuna garantili bir kârla yatırım yapmaya ikna ettiğini söyledi.

Daha sonra, kadının iki özel hesabını etkinleştirdiği ve bazı başvurular aracılığıyla kimliği belirsiz adama bu hesaplara erişim sağladığını ve kadının üç farklı durumda hesaplarına aktardığı toplam 5 bin 500 avroyu bu adamın aldığı iddia edildi.

10/8/22 tarihinde, kadının yurtdışındaki akrabalarına göndermek amacıyla iki hesabından birine 5.000 Euro havale etmesi ancak bu para yine şüpheli tarafından alınması üzerine durum polise bildirildi..

Yine dün çevrimiçi dolandırıcılık mağduru iki kişinin daha polise konuyla ilgili şikayette bulundu… 54 yaşındaki bir Limasol sakini, çevrimiçi bir platformda kâr vaat eden sözde bir yatırım için toplam 5.500 ABD Doları ödemeye ikna edildi.

Ayrıca başka bir olayda 79 yaşındaki Baf sakini dün polise, kimliği belirsiz bir kişi tarafından arandıktan sonra banka hesabında iki şüpheli işlem tespit ettiğine ve kendisine erişim izni verildiğine inandığını bildirdi. Bunun sonucunda bilinmeyen kişi onun da hesabından 19.770 avro tutarında toplam para çekti.

Rum Polisi vatandaşları işlemlerinde çok dikkatli olmaları ve yabancılara güvenmemeleri özellikle tanımadığı kişilerin banka hesaplarına havale yapmama veya internet üzerinden tanıdığı kişilere banka hesaplarına ve kişisel şifrelerine erişim izni vermeme konusunda uyardı..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu