KıbrısManşetToplum

Güney Kıbrıs’tan KKTC’ye mültecileri geçirip Türkiye’ye kaçmalarına yardım eden zanlı teminata bağlandı

(Kamalı Haber)

Beyarmudu Sınır Kapısı’ndan aracına gizlediği biri çocuk üç mülteciyi KKTC’ye geçirip, Girne Turizm Limanı’ndan bir tır şoförünün yardımıyla çıkış yapmalarına yardım ettiği tespit edilen zanlı P.A teminat duruşmasına çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis, zanlı P.A’nın İnsan Kaçakçılığı, Birinci derecede askeri yasak bölgeyi ihlal etmek suçundan methaldar olduğunu belirtti.

Polis zanlı P.A’nın Güney Kıbrıs sakin zanlılar T.A., A.D., J.M.A.S.’nin 14 Temmuz 2023 tarihinde saat 18:30 raddelerinde Larnaka bölgesinden zanlı P.A’nın kullandığı NV 960 plakalı araca Larnaka bölgesinden binip, aracı içerisinde saklanmak suretiyle Beyarmudu batı barikatına ait sınır kapısından geçip 1.derece askeri yasak bölgeyi ihlal ettiklerini belirtti.

Polis mültecilerin ayni gün zanlının aracılığı ile 1.Derecede Askeri Yasak Bölgeyi ihlal ettikten sonra Girne Turizm Limanı bölgesine birlikte araç içerisinde geldikten sonra bir otelin civarında indiklerini kaydetti.

Polis, akabinde 3 mültecinin Girne Turizm Limanı’ndan yapılan tüm soruşturmaya rağmen tespit edilemeyen bir tır şoförünün yardımı ile kullanımında bulunan tır içerisinde saklanmak suretiyle Via Mare isimli gemiye binip, KKTC’den kanunsuz bir şekilde çıkış yaptıklarını anlattı.

Polis mültecilerin Türkiye’de tespit edilerek tutuklanarak iade edildiklerini ve 15 Temmuz 2023 tarihinden beridir tutuklu olarak bulunmakta olup yapılan geniş çaplı soruşturma ve incelenen kamera görüntüleri sonucunda meselede bağlantısı olduğu tespit edilen meseleye methaldar olan P.A’nın, 18.07.2023 tarihinde Girne Adli Şube ekibi tarafından düzenlenen bir operasyonda aracı ile Girne bölgesinde seyir halinde olduğu bir esnada tespit edilerek mahkeme emri gereği tutuklandığını kaydetti.

Polis zanlı P.A’nın huzurunda NV 960 plakalı aracı içerisinde yapılan aramada ise zanlıların vermiş olduğu gönüllü ifadelerinde bahsettikleri saklanmak amacı ile kullanılan 2 adet siyah renk örtünün tespit edilmiş ve söz konusu araç ile birlikte emare olarak alındığına mahkemeye aktardı.

Polis, zanlı P.A’nın aleyhinde yürütülen ve etki edebileceği soruşturmanın tamamlandığını belirtip, zanlının mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Nil Elodie Çeliker zanlının ileride davalarında hazır olması maksadı ile yurtdışına çıkışını yasaklanması, haftada 2 gün en yakın polis karakoluna ispat-ı vücutta bulunması, 40 bin TL nakit teminat yatırması ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 200 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu