Güney KıbrısKıbrısManşetToplum

Güney Lefkoşa’da anti-faşist eylem: Faşist vahşete karşı direniş

Bugün Güney Lefkoşa’da anti-faşist eylem var. Elefteria Meydanı’nda saat 18.00’de başlayacak eylem için çağrı yapıldı: Faşist vahşete karşı direniş

Son zamanlarda göçmenlere ve genel olarak yabancılara karşı gösterilen faşizmin bariz yükselişine karşılık olarak ilerici halkı net bir yanıt vermeye çağırıyoruz:

Faşizme izin vermeyeceğiz.

10 Eylül Pazar günü, saat 18:00’de güney Lefkoşa’daki Elefteria Meydanı’nda buluşup dayanışma üzerine inşa edilmiş bir toplum için ve faşist vahşete karşı koymak için birlikte yürüyeceğiz.

Bu eylem Chloraka ve Limasol’daki göçmenlere yöneltilen ırkçı saldırılara ve şiddet olaylarına cevaben son birkaç gün yer alan diğer anti-faşist tepki ve hareketlerin bir devamıdır. Bu eylemin bir diğer amacı da taraflı haberler yayınlayan ve bu gördüğümüz ırkçı vahşetin faillerini sadece “holigan” olarak nitelendirerek aklama girişimlerinde bulunan medya kesimine de karşı çıkmaktır. Aynı zamanda bir yandan halkı kışkırtan sonra da durum ciddiye bağlandığında şaşkınlık numarası yapan siyasetçilere ve hükümet yetkililerine de karşı tepki vermek için toplanıyoruz.

Bu faşist saldırılar, devlet ve AB tarafından uygulanan ırkçı politikalarla beslenmektedir. Bunları durdurabilecek tek şey, toplumun örgütlülüğü ve yerel ve göçmen tüm işçilerin ortak cephesidir.

Tüm ilerici insanları güney Lefkoşa’da barışçıl bir yürüyüşe katılarak anti-faşist tepkilerini göstermeye çağırıyoruz.

Faşizme karşı bir yanıt daha vermek için hepimiz Pazar günü saat 18:00’de Elefteria Meydanı’nda buluşalım. Faşist vahşete karşı direniş, insanlık onuru ve dayanışma için ayağa kalkalım.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu