Güney KıbrısKıbrısManşet

Güney’de 20 bin aşı önümüzdeki ay geliyor

Güney Kıbrıs, risk gruplarına aşıların erken yapılabilmesi için Eylül ayı sonuna kadar ilk grip aşısı serisini teslim almayı beklediklerini açıkladı.

Meyil Avcan

Güney Kıbrıs Sağlık Bakanlığı yetkilisi, Güney Kıbrıs’ın risk gruplarına aşıların erken yapılabilmesi için Eylül ayı sonuna kadar ilk grip aşısı serisini teslim almayı beklediklerini açıkladı.

Bakanlık Sağlık Hizmetleri Başkanı Elizabeth Constantinou, 20 bin aşılık ilk partinin önümüzdeki ayın sonuna kadar teslim edileceğini söyledi.

Siparişlerin, alıcının sipariş edilen miktarın %30’unu daha fazla veya daha azını alma seçeneği sunduğunu, daha fazlasına ihtiyaç duyulması halinde, “bol tedarik” olacağından emin olduğunu belirtti.

Koronavirüs salgınının ortasında, sağlık yetkilileri grip aşısı için daha fazla talep bekliyorlar.

Ayrıca, semptomların çoğunun benzer olduğu göz önüne bulundurulduğunda, koronavirüs salgınıyla mücadeleye odaklanmak için daha geniş bir aşılama programı görmeye hevesliler.

İlk 20 bin grip aşısı, aralarında altı aylıktan 15 yaşa kadar olan çocukların da bulunduğu 65 yaş üstü kişiler de dahil olmak üzere yüksek riskli gruplarına yönelik olacak.

Ekim ayının sonunda başka bir teslimat ve en büyüğü olan üçüncüsünün ise Kasım ortasında olacağı kaydedildi.

Aşıların Genel Sağlık Sistemi aracılığıyla, grip aşısı yaptırması gereken hastalar arasında liste hazırlamakla sorumlu kişisel doktorlara dağıtılacağı ifade edilerek, risk gruplarına mensup bireylerin, doktorları aracılığıyla aşıyı yaptırabilecekleri aktarıldı.

Ordu kamplarında olduğu gibi, sağlık çalışanları, bakım evlerinde çalışanlar, veterinerler, mezbahalarda çalışanlar, risk gruplarına bakan kişiler ve ‘kapalı topluluklarda’ yaşayan insanlar gibi gruplara dahil olanlar ve diğer kişiler için grip aşısının ücretsiz olacağı duyuruldu.

Aşı olmak isteyenlerin, masrafları karşılayarak, aşı yaptırabilecekleri aktarıldı.

KAYNAK: CYPRUS MAIL

Diğer Haberler

Başa dön tuşu