Güney KıbrısKıbrısManşetSağlık

Güney’de ‘SafePass’ tepkisi!

KKTC’de yürürlüğe konmaya hazırlanan eğlence yerlerine ve diğer bazı kapalı alanlara girişlerde PCR veya antijen test gösterme sistemi, Güney Kıbrıs’taki esnaf tarafından tepki gördü.

Covid-19 bulaşının önlenemez şekilde arttığı ve rekor vaka sayısına ulaşılan KKTC’de bazı sektörler için yürürlüğe konulan iş yerlerine girişlerde test sonucu gösterme zorunluluğu uygulamasını hali hazırda kullanan Güney Kıbrıs’ta esnaf uygulamaya tepki gösterdi.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin dün almış olduğu kararlar kapsamında, artık birçok işletmeye PCR testi olmadan girilemeyeceği belirtildi.

RES-BİR Başkanı Salih Kayım GIYNIK Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, kafe ve restoranlarda PCR testiyle giriş yapılması uygulamasının zorunlu olmasının ülke esnafı tarafından memnuniyetle karşılandığını belirtirken, Güney Kıbrıs esnafında ise bu uygulama pek memnuniyet yaratmadı.

Rum basınında yer alan habere göre Güney Kıbrıs’ta eğlence yerlerine ve diğer bazı kapalı alanlara girişlerde “Safepass” gösterilmesi zorunluluğunun dün akşam yürürlüğe girmesinin ardından Rum esnaf “biz polis olmayacağız” diyerek tepkilerini ortaya koydu.

GIYNIK, ülkemizde ilerleyen haftalarda yürürlüğe girmesi planlanan ‘SafePass’ uygulamasının dünyadaki örneklerini araştırdı. Türkiye’de de kısa bir zaman önce yürürlüğe giren bu uygulama sayesinde, kimlerin aşı olup olmadığı, PCR testi yaptırıp yaptırmadıkları ve sonuçları görülebiliyor.

Aynı zamanda kişinin gittiği yerleri de adeta bir ayak izi gibi takip eden bu sistem sayesinde, kişinin pozitif çıkması durumunda gitmiş olduğu yerlerin tespiti yapılarak, bulaşın önü kesilebilecek ve temaslıları da bulunabilecek.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu