EkonomiGüney KıbrısKıbrısManşetToplum

Güney’de Türk mallarına fahiş kira zammı!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın kira düzenlemesi Kıbrıslı Türklerin mallarını kullananları şok etti

Rum İçişleri Bakanlığı’nın kira düzenlemesi Kıbrıslı Türklerin mallarını kullananları şok etti.

 

RAYİÇ PİYASA DEĞERİ
 Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini rayiç piyasa rakamlarına çekmesi Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi’nde tepkiyle karşılandı. Fileleftheros’un haberine göre vergi yükümlülerini yıllık 7-8 milyon Euro’luk “Kıbrıs Türk Mallarını İdare Fonu’nu güçlendirme” yükünden kurtarmak gerekçesiyle gidilen aylık kira zammı sonrasında bugüne kadar 50-100 Euro dolayında olan kiralar aylık bin 200-2 bin 700 Euro’ya çıkarıldı.

MALLAR DÜŞÜK DEĞERDEYMİŞ
Rum Meclisi “Göçmenler” Komitesi dünkü toplantısında Güney’de kalan Türk arazi ya da binalarından alınan aylık kiralara yapılan zamlar ve buna gösterilen tepiler konusunu ele aldı. Rum İçişleri Bakanı’nın kira zammından etkilenen “göçmenler” tepkilerini ortaya koyarken, kullanmakta oldukları arazi, konut veya iş yerlerinin bulunduğu bölgelerin, kendilerine verildiği zaman, düşük değerde olduğunu, kullandıkları malların neredeyse değersiz olduğunu iddia etti.

BAŞKALARINA MI VERİLECEK?
 Etkilenenler, söz konusu malların şu anda ya Limasol marinası ve Limanı’na ya da diğer imar bölgelerine yakın oldukları için birilerinin ya bu mallara yatırım yapmak istediği ya da malların kendilerinden alınıp başkalarına verilmek istendiğinden şikâyet etti. Göçmenler Komitesi’ndeki üyelerin çoğunluğu zam kararından olumsuz etkilenen Rum göçmenlere destek çıkarken, bazı üyeler popülizm yapıldığını söyledi. Bu nedenle üyeler arasında zıtlaşmalar yaşandı.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu