GenelGüney KıbrısKıbrısManşet

Güney’de vaka sayısı düştü

Güney Kıbrıs, bir  iki hafta içinde İngiltere’nin yeşil listesinde olmayı bekliyor

Rum Turizm bakanlığından bir yetkili dün yaptığı açıklamada, Kıbrıs’ın gelişmiş epidemiyolojik tablosunun ülkenin bir veya iki hafta içinde İngiltere’nin yeşil listesine alınmasına yardımcı olabileceğini söyledi. Adanın güneyindeki 14 günlük kümülatif tanı oranının 100.000 kişi başına 689,3’ten 431,6’ya önemli ölçüde düşmesi, Kıbrıs’ı koyu kırmızıdan Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi’ne (ECDC) göre kırmızı kategoriye taşıdı.

Yaşanan tanı düşüşünün İngiltere’nin seyahat listelerine yerleştirilmesi bekleniyor. Güney Kıbrıs şu anda, yolcuların İngiltere’ye döndüklerinde on günlük bir karantina ve iki PCR testinden geçtiği “koyu kırmızı” kategori de yer alıyor.

DİSİ lideri Averof Neophytou ile görüşmesi sonrasında konuşan Kıbrıs Otelciler Birliği (Pasyxe) başkanı Haris Loizides, “Pandeminin başından bu yana, iyimserliğin ilk işaretleri görülmeye başladı” dedi.

DİSİ lideri Averof Neophytou ise iyi epidemiyolojik tablo, “Kıbrıs’ın güneyinin yakında yeşil kategoriye dahil edileceğinin çok, çok muhtemel olduğunu ve yakında dediğimde önümüzdeki 1-2 hafta demek istiyorum” dedi.

Neophytou, otellerin salgından etkilenen ana sektörlerden biri olduğunu, ancak otel işletmecilerinin son rahatlamadan sonra rezervasyonlarında artış görmeye başladığını söyledi. “Pandemi savaşını kazandık. Kollarımızı sıvıyoruz ve ekonomi savaşını kazanacağız ”dedi.

Ulaştırma Bakanı Yiannis Karousos, İngiltere trafik ışığı listesini bir sonraki gözden geçirdiğinde ülkenin yükselmesini sağlamak için turizm sektöründe çalışan herkesi aşı olmaya çağırdı. Karousos, “Birleşik Krallık, ülkelerin değerlendirmesinde aşılanan nüfusun yüzdesine büyük önem veriyor” dedi.

Karousos, Larnaka ve Baf havalimanlarının 35 ülkedeki 50 şirketten 115 noktaya uçuş sağladığını söyleyerek, ülke sayısı, destinasyonların 40 ülkeyi içerdiği 2019’a benziyor ve “şimdiye kadarki en iyi turizm sezonu bu olacak” diye ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu