EğitimGüney KıbrısKıbrısManşet

Güney’de yeni bir ‘pandemi’ öğretim yılı başladı

Güney'de 45 binden fazla öğrencinin, 12 yaşından büyükler için bir SafePass gerekliliği de dahil olmak üzere, Covid-19 ile mücadeleye yönelik katı önlemler kapsamında okula döndüğü açıklandı.

Çeviri – Meyil Avcan

Güney Kıbrıs’ta bugün eski ‘geleneklerle’ Covid salgınının ortasında yeni bir okul döneminin başladığı ifade edilerek, 45 binden fazla öğrencinin, 12 yaşından büyükler için bir SafePass gerekliliği de dahil olmak üzere, Covid-19 ile mücadeleye yönelik katı önlemler kapsamında okula döndüğü açıklandı.

Güney Kıbrıs Eğitim Bakanı Prodromos Prodromou bu sabah Akropolis Lisesi’ni ziyaret ederek, günün ilerleyen saatlerinde Paliometocho Lisesi’ne ziyaret gerçekleştireceği aktarıldı.

Sorunların esas olarak SafePass kontrolleriyle ilgili olduğunu, ancak bunun ilk gün beklendiği ifade edilerek, aşı programını daha da artırmak için okullara aşı merkezlerinin kurulacağından bahsedildi.

Prodromou, şu şekilde konuştu:

“Uymamız gereken kuralları biliyoruz. Ayrıca, artık pandemi ile savaşmak için aşımız var. Prodromou, tüm okullarda okunan mesajda, aşı olabildiğimiz sürece covid yayılma riskini en aza indiriyoruz ve okul verimli bir şekilde çalışabiliyor. Bu yıl SafePass ile çalışıyoruz. Sağlık önlemleri önemli ama asıl amacımız eğitim olmaya devam ediyor.”

Yetkililer, hızlı test birimlerinin okullarda her üç günde bir çalışacağını aktararak, Larnaka Okul Yönetim Kurulu Başkanı Petros Chrysostomou da Kıbrıs Haber Ajansı’na ilçede herhangi bir sorun gözlemlenmediğini şöyle dile getirdi:

“Dün, şehirdeki okullarda fazladan devriyeler sağlamak için Larnaka polis şefiyle temasa geçtim, okul bölgesi de özel bir güvenlik şirketiyle temasa geçerek, okula dönüş geleneğiyle ilgili herhangi bir olaydan kaçınmak için geceleri daha fazla kontrol talep etti.”

Ortaokul Öğretmenler Birliği (OELMEK) Başkanı Kostas Hadjisavvas CyBC’ye, tek sıraların olmaması ve klima gibi hala çözülmesi gereken bazı sorunların olduğunu söyleyerek, sendikanın ayrıca dört aylık sınav modeli üzerinden öğrenci değerlendirmeleri konusunda bakanla görüşme talebinde bulunduğunu kaydetti.

Bakanlığa göre, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında 63’ü spor salonu, 38’i lise ve Dipkarpaz spor salonu da dahil olmak üzere 8 altı sınıflı okul olmak üzere toplam 113 ortaokul faaliyet gösterecek.

Teknik okullarda yaklaşık 675 öğretmenin görev yapacağı ve 4 bin 720 öğrencinin katılacağı belirtildi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu