GenelKıbrısManşet

Güngör, kapalı devre turizminden umutlu değil

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Güngör, yeni açılımlar ve “umutları” değerlendirdi.

 

Ekonomiyi doğrudan etkileyen turizmde açılım ve ev karantinası konusunda konuşan DAÜ’den Prof. Dr. Hasan Güngör, ev karantinasını deneyip de dünyada başaran tek bir ülke olmadığını ifade ederek kapalı devre turizm konusunda da pek iyimser olmadığını dile getirdi…

Kanal T’de konuşan Güngör, “Çok da endişeli bir durum görünmüyor ancak dışa açılma konusu riskli… Türkiye’deki gidişata baktığımızda ister kapalı, ister ev karantinası bu çok sürdürülebilir bir model değil… Bu modeli deneyip de başaran olmadı. İnsanların öz disiplinin olmamasından kaynaklanıyor. İnsanların özdenetimi olsaydı ekonomik yıkım da olmayacaktı.” Dedi.

Kapalı turizme ilişkin ise Güngör “Gelelim kapalı devre turizme… Hangi turisti nereden getireceksiniz? Dünyada bir turizm hareketi var da mı bilmiyoruz. Rezervasyon patlaması mı var duymuyoruz? Biz dünyada kapalılık anlamında dünyaya nazaran geri miyiz ki? Bizim turizmden anladığımız şey Türkiye pazarıdır… Dünkü vaka sayısı 50 Bin Türkiye’de… Temas orada olacak… Engelleyemezsiniz. Olasılığı düşürebilirsiniz. Bizim şu dönemde göreceğimiz şey, bu politikalarla bu vakalar yükselecek, bu bellidir…” ifadelerini kullandı.

Güngör, ilgili Turizm ve Sağlık Bakanının bu açılımları düşünmesi gerektiğini ifade etti.

 

 

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu