EkonomiGenelKıbrısManşet

‘Günlük Kiralık’ piyasası gelişiyor

Kuzey Kıbrıs’ta son birkaç yıldır daha görünür hale gelen günlük kiralık ev pazarı büyümesini sürdürüyor

Kuzey Kıbrıs’ta son birkaç yıldır daha görünür hale gelen günlük kiralık ev pazarı büyümesini sürdürüyor

Ülkemizdeki piyasa verilerine göre Nisan ayı ortası itibarıyla günlük kiralamada 223 ev var

KISA SÜRELİ KİRALIK TALEBİ… Alternatif konaklama sistemi olarak gelişen günlük kiralık ev pazarı ekonomideki bozulmaya paralel olarak yurt dışı tatillerinin düşüş göstermesi ve birçok otele göre daha avantajlı fiyatlar sunulması gibi nedenlerle büyümesini sürdürüyor. Günlük fiyatla haftalık kiralama da giderek yaygınlaşıyor. “101evler” emlak sitesinin verilerine göre son bir yılda günlük kiralık konut sayısındaki artış daha belirgin hale gelirken, artan talep doğrultusunda bu alana yönelen emlakçı sayısında da artış var. Sektör temsilcileri, yurt dışı turların ve otel fiyatlarının yüksek olması nedeniyle kısa süreli kiralık talebinin artmaya devam edeceğini söylüyor.

PAZARIN %83’Ü GİRNE’DE… Verilere göre toplam günlük-haftalık kiralık konutların %82,8’i Girne bölgesinde bulunuyor. Girne merkez ve ilçe sınırları içinde 193 günlük ve haftalık kiralanan konut var. Girne’nin ardından özellikle Long beach bölgesindeki yoğunlaşmayla İskele geliyor. Nisan itibarıyla İskele ve bölgesinde 30 adet (12.87) kısa süreli kiralık konut olduğu belirlenirken, bu sayısının yaz aylarında oldukça yüksek düzeye çıkması bekleniyor. Mağusa bölgesinde %3’lük payı ile 7 kiralık konut, Lefkoşa’da da%1.28’lik payla 3 kiralık konut var.

NET BİR FİYAT DÜZEYİ OLUŞMADI… Kısa süreli konut piyasasında olan ve şu anda kiracı bekleyen konutlar için net bir fiyat düzeyi oluşmadığı dikkati çekiyor. Bir bölgede aynı özellik ve konuma sahip iki konutun farklı fiyatlarla müşteriye sunulabileceği dikkati çekerken, apartman daireleri ve villa kiralamalarında büyük fiyat farkı oluşmuş durumda. Apartman dairesinin manzarası ve denize yakınlığı ile villanın havuzlu olup-olmadığı fiyat farklarını oluşturan en önemli unsurlar. Yaptığımız araştırmada, apartman dairelerinin günlük kiralama fiyatının 30-35 sterlin, villa fiyatlarının ise günlük kiralama fiyatının 60 sterlinden başladığı saptandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu