KıbrısManşetSağlıkToplum

Gürtay: Kanseri yenip anne olacağım

Kanserle 5 yıldır mücadele eden 31 yaşındaki Aysel Gürtay, hastalıkta erken teşhise dikkati çekti. İki kez nakil ameliyatı olan Gürtay, savaşmaktan vazgeçmeyeceğini vurguladı

Devrim Demir
Kanserle 5 yıldır mücadele eden 31 yaşındaki Aysel Gürtay, hastalıkta erken teşhise dikkati çekti. İki kez nakil ameliyatı olan Gürtay, savaşmaktan vazgeçmeyeceğini vurguladı

“Mucize kadınım ben. Doktorların 3 ay yaşamaz dediği ve 5 yıldır savaşan güçlü kadınım”

“Bu hastalıkla mücadele edenlere sesleniyorum, hayata tutunmaya çalışın, kendinizi bırakmayı”

GENCECİK YAŞINDA KANSERLE MÜCADELE EDİYOR

Her yıl 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası nedeniyle, kanserle mücadelede farkındalık yaratmak adına birçok etkinlik yapılıyor. Ülkemizde kanserle mücadele eden birçok savaşçımız var ve onlardan biri de Aysel Gürtay. Gencecik yaşında 5 yılı kanserle büyük mücadele ederek geçen Gürtay, bu mücadeleyi bırakmayacağını söyledi. Sosyal hayatı olmadığını ve aldığı kemoterapilerden sonra kendini zaman zaman çok güçsüz hissettiğini kaydeden Aysel Gürtay, “Ankara’da bir apartmanda sadece annemle beraber kalıyorum. İki kez nakil oldum, hastalık yeniden tekrarladı hiçbir şey eskisi gibi değil” dedi.

DOKTORLAR 3 AY YAŞAMAZ DEDİ

Aşırı kilo kaybı ile beraber vücudunda yaşadığı değişimler ile 2017 yılında doktora başvuran 31 yaşındaki Aysel Gürtay, birkaç farklı testin ardından “geç kalınmış” teşhisle ‘Lenfoma’ olduğunun ortaya çıktığını söyledi. 23 yaşında kanser olduğunu anlatan Gürtay, “Mucize kadınım ben. Doktorların 3 ay yaşamaz dediği ve 5 yıldır savaşan güçlü kadınım” ifadesini kullandı. Erken teşhisin hayat kurtardığına değinen Gürtay, “Pes ettiğim zamanlar da oldu. Hastalığım 9 kere nüks etti, benim teşhisimin konulduğu 30 Mart 2017 tarihi dedemin ölüm günü.  Ölmeden önce söylediği son şey, ‘ben yaşayacağımı yaşadım. Benim ömrümden ona versin’ oldu” şeklinde konuştu.

YAŞAMA SEVİNCİNİ BIRAKMIYOR

İki kez nakil ameliyatı olmasına rağmen sürekli hastalığı tekrarlanan Gürtay, iki aydır kemoterapi alamıyor. Strese bağlı ‘zona’ çıkardığını ve Ankara’ya giderek tedavi olamadığını ifade eden Aysel Gürtay, “Bazen kendimden vazgeçtiğim dönemler, güçsüz olduğum oldu. Kendimden vazgeçmeyeceğim ailem, eşim, kendim için hayata tutunacağım. Yaşama sevincimden vazgeçmeyeceğim” şeklinde konuştu.

“ANNE OLMAK İSTİYORUM”

Sürecin çok uzun olduğunu fakat kanseri yeneceğini ifade eden Gürtay, 2017 yılı Nisan ayı itibarı ile kemoterapi almaya başladığını ve bir gün hastalığın vücudundan gideceğini söyledi. Kendisi ile birlikte tedavi gören arkadaşının bu hastalığı yendiğini ve şu an ikiz çocuk annesi olduğunu gözleri dolu dolu anlatan Gürtay, “Ben anne olmak istiyorum, şu an köpeklerime sarılıyorum ben de anne olmak istiyorum. Bu hastalıkla mücadele edenlere sesleniyorum, hayata tutunmaya çalışın, kendinizi bırakmayın. Kendinizi çok güçsüz hissedeceğiniz zamanlar var. Mücadeleyi hiç bırakmasınlar, hastalıkla yaşamayı öğrensinler ve hayata küsmesinler. Ben yaşamak zorundayım” sözleriyle kanserle mücadele edenlere mesaj verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu