KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Güven vermiyorsunuz!

Pandemi süreci içinde samimi yaklaşımları ile halkın büyük oranda güvenini kazanan, Sağlık Bakanı Ali Pilli'nin Başbakan Ersan Saner tarafından görevden alınması ve yerine adı skandallarla anılan Ünal Üstel'i ataması tam bir akıl tutulmasıdır

Pandemi süreci içinde samimi yaklaşımları ile halkın büyük oranda güvenini kazanan, Sağlık Bakanı Ali Pilli’nin Başbakan Ersan Saner tarafından görevden alınması ve yerine adı skandallarla anılan Ünal Üstel’i ataması tam bir akıl tutulmasıdır.

Bugün kabinede bile bulunması halk nezdinde tartışmalı olan isim olan ve güven telkin etmeyen bir  insanın bu şekilde son derece hayati önem arz eden sağlık bakanlığının başına getirilmesi ülkemiz adına çok büyük bir talihsizliktir. Hatırlayacaksınız, daha çok yok Başbakan Ersan Saner tarafından dünyanın en iyi sağlık bakanı olarak nitelendirilen Ali Pilli’nin bugün bir vesile kurgulanıp görevden alınması tam bir tezattır?

Hoş, bu söylentiler yaklaşık 2 haftadır var. Ve bizzat Başbakan Ersan Saner tarafından yalanlanmaktaydı. Lakin dün itibarıyla gördük ki Sayın Başbakan kendisi ile çelişti ve Ali Pilli’yi görevden aldı..

Böylelikle Saner hükümetine dair en azından pandemi dönemi içinde güven oluşturan tek bakanın gitmesiyle de halk nezdinde yaratılan kötü intiba iyice su yüzüne çıkmış oldu..

Lakin her şeye rağmen hükümet içinde yapılan atamaların sorumluluğu Başbakan Ersan Saner’in kendisindedir.

Fakat bunun da bir adabı, bir usulü vardır.

Ki Sayın Saner bunun bile beceremedi!

Nitekim görevden alınan Sayın Pilli bunu televizyondan öğrendiğini söylüyor.

Etik, ahlak, samimiyet, resmiyet, güven hepsini bir tarafa bırakıyorum.

Zira böyle bir anlayış biçimini bu kelimelerle yan yana getirmek mümkün değildir.

Halde diyelim ki Başbakan Saner’in kendine göre bir gerekçesi vardır.

Fakat bunu topluma izah edemiyor. Lakin adı sürekli  skandallarla anılan,en son örneğinde ise  yasakları ihlal edip ülkeye özel jet inmesini sağlayan ve onların karantinasız ülkeye girişlerini ayarlayan ve kamuoyunda ciddi tepkilere neden olan ve hatta bakanlık görevi den yaka paça alınan bir kişiyi ısrarla bir makamdan öbürüne taşıyan Başbakan Saner’in çok açık ki bunu topluma izah etmesi zaten mümkün değildir.

Ha diyelim ki Bakan Pilli hata yapmıştır, aşı organizasyonunu gerektiği şekilde yönetememiştir. Peki bu sadece Sağlık Bakanı Pilli’nin yanlış yönetimi mi? Hayır!

Bundan hükümet de sorumludur..

Kaldı ki, daha çok yok 1 hafta önce Bakan Pilli’ye dair görevinden alındı iddialarına yalan haber deyip şimdi görevden almak tam bir çelişkidir.

Kendi dediklerine bile saygısı olmayan bir kişinin, ki hele de o kişi bir başbakan ise  halkına nasıl saygısı olsun?

Biz böyle bir başbakana nasıl güvenelim?

Bu mümkün mü?

Değil..

En azından kendi adıma belirteyim ben asla güvenmiyorum.

Elbette bu herkesin kendi takdirinde.

Ve fakat  bundan sonra herkes gözünü dört açsın.

Zira bu değişimin gerçek nedeni aşı organizasyonunda yapılan beceriksizlikler değildir.

Görev değişimi planlı bir değişimdir.

Bu değişimin altında yatan nedenler de toplumsal fayda sağlayacak nedenler değildir..

Ki bunu önümüzdeki günlerde herkes daha iyi anlayacaktır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu