KıbrısManşetSiyaset

Güvenoyu yoklaması yarın!

Ulusal Birlik Partisi - Demokrat Parti - Yeniden Doğuş Partisi Azınlık Hükümeti’nin “güven oylaması” yarın yapılacak

Ulusal Birlik Partisi – Demokrat Parti – Yeniden Doğuş Partisi Azınlık Hükümeti’nin “güven oylaması” yarın yapılacak.

Hükümet Programı’nın cumartesi oylanmasına imkân yaratmak için muhalefet adına son konuşmayı yapan Biray Hamzaoğluları, saat 23.45’te kürsüden ayrıldı.

Başbakan Ersan Saner, Meclis kürsüsünden yaptığı son konuşmada, 15 dakikalık süreyi kullandı, hükümeti kurma zorunluluğu ile hareket ettiklerini söyledi.

Azınlık hükümetinin başbakanı, UBP’ye vekâleten Başkanlık yapan Ersan Saner, Meclis kürsüsünde yaptığı konuşmada eleştirilere cevap verdi.

Saner, tüm partilerle gerekli her türlü diyaloğu kurduktan sonra bu kararı aldıklarını ve ülke gerçeklerinin de ortada olduğunu vurguladı. Saner, bu hükümeti kurmak zorundaydık dedi.

Hükümetin kurulma süreci ile ilgili bilgiler aktaran Saner, “ İlk turda icraat hükümeti istedik olmadı. Sayın Erhürman da denedi. Olmadı. Sonunda, mevcut şartlarla azınlık hükümeti kurarak yola çıkmak durumunda kaldık. Kimse 3 vekil için yorum yapmamı beklemesin, o konuda söyleyecek sözüm yok…” dedi.

“KAYBEDECEK 52 YIL DAHA YOK”

52 yıldır bu federasyon görüşmeleriyle ilgili toplantılar devam ediyor. Kıbrıs Türk halkının bekleyecek bir 52 yılı daha yoktur. Tüm bu şartlar ortadayken Crans Montana’da masa yıkılmışken, Akıncı da artık iki ayrı devletli çözümden bahsederken artık başka şeylerden konuşmak lazım” dedi. Saner 5’li konferansa da gidilmesi durumunda iki ayrı devlet ile gideceklerini ifade etti.

“MARAŞ’TA ACILAR DEĞİL, UMUTLAR ÜZERİNDEN SİYASET YAPIYORUZ”

Saner, “burada ezber bozan bir başka politika olarak Maraş konusunu gündeme geldi. Maraş birlikte dünyaya artık yapılacak farklı şeylerin göstermek adına önemli bir adım olmuştur” dedi. Maraş’ta hem mal sahiplerinin geri dönebileceği hem de turizm odaklı bir politika güdülmektedir. İnsanların acıları değil umutları üzerinde bir politika yapıyoruz.”

AŞI KONUSU 

“Tüm dünyada aşılanma adına ciddi bir kampanya başlayacak. Bizler gerek Türkiye Cumhuriyeti’ne geldikten sonra, gerekse de Güney Kıbrıs’tan bize verilecek pay alındıktan sonra, ülke içinde en ihtiyaçlılardan başlayarak aşılamaya başlayacağız. Bu yönde bulaşıcı hastalıklar üst kurulu ile bir politika geliştireceğiz”

SU HATTI TAMİRİ

Türkiye’den Kıbrıs’ın kuzeyine kurulan su boru hattının tamirat parasının Türkiye tarafından sağlanan ek bütçe ile Türkiye’nin ödediğini kaydeden Saner, ‘Su hattı Türkiye’nin malıdır, tamirat parası da Türkiyedendir” dedi.

Hükümet Programı üzerindeki görüşmelerin tamamlanması ve bir tam gün sonrası ‘güven oylaması’na geçilmesi nedeniyle, Meclis, cumartesi toplanarak güven oylaması yapılacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu