GenelKıbrısManşetToplumTürkiye

Güzelyurt, suya kavuşuyor

Başbakan Üstel, Güzelyurt’taki narenciye bahçelerinin bugün yapılacak açılış ile Anadolu’dan gelen suyla buluşacağını müjdeledi

Başbakan Üstel, Güzelyurt’taki narenciye bahçelerinin bugün yapılacak açılış ile Anadolu’dan gelen suyla buluşacağını müjdeledi.

CEVDET YILMAZ, PROJELER İÇİN GELİYOR
Başbakan Ünal Üstel, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın bugünkü ziyaretinde projelerin hayata geçirilmesi konularının ele alınacağını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yapacağı ziyaretin detaylarını aktaran Başbakan Ünal Üstel, Yılmaz’ın İktisadi ve Mali İşbirliği protokolü çerçevesinde yapılacak projeler konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere bugün saat 10.00 civarı KKTC’de olacağını ve projelerin altyapılarının hayata geçirilmesi konularının ele alınacağını kaydetti.

“NARENCİYE BAHÇELERİ ANADOLUDAN GELEN SUYLA BULUŞACAK”
 Üstel Türkiye’den gelen suyun bugün Güzelyurt’taki narenciye bahçelerine ulaşacağını da belirtti. Güzelyurt’taki narenciye bahçelerinin bugün yapılacak açılış ile Anadolu’dan gelen suyla buluşacağını müjdeleyen Başbakan Üstel, Mesarya’nın Anadolu suyuna kavuşması ile ilgili çalışmaları da yerinde inceleyeceklerini belirtti.

GÜZELYURT HASTANESİNİN TAMAMLANMASI DA GÜNDEMDE
Altyapıyı güçlendirmek, Lefkoşa’ya 500 yataklı hastane, Güzelyurt Hastanesi’nin yapımı, Lapta Alsancak Hastanesi’nin revize edilmesi, Girne Hastanesi’nin iç donanımının bitirilmesi gibi konuların daha önceki protokollerde yer aldığını anımsatan Başbakan Üstel, sırada okullar ve yolların olduğunu ifade etti.

“SIRADA LEFKOŞA ÇEVRE YOLU PROJESİ DE VAR”
“Sırada Lefkoşa çevre yolunun süratli bir şekilde hayat bulması konusu vardır, istimlaklar tamamlanmıştır, parası ayrılmıştır, önümüzdeki günlerde yolun startı verilecektir ki insanlar gidecekleri yere rahatça ulaşabilsin, Cevdet Yılmaz bunlar için geliyor, bunları yerinde inceleyeceğiz” diyen Üstel, “hükümet olarak kurulduğumuz günden beri halkımıza ne söz verdiysek o sözleri yerine getiriyoruz hepsini birer birer yapıyoruz” dedi. Üstel, Ercan Havalimanı’nın 2024 yılında daha çok ihtiyaca cevap verecek hale geleceğini de vurguladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu