DünyaGenelManşetSpor

Gymkhana yıldızı Ken Block, 55 yaşında hayatını kaybetti

Profesyonel ralli pilotu Block, snowmobile kazasında hayatını kaybetti.

Profesyonel ralli pilotu Block, snowmobile kazasında hayatını kaybetti.

Hepimizin kalbine “drift” kavramını işleyen Ken Block, 55 yaşında hayata gözlerini yumdu. The Hoonigans’ın resmi Instagram hesabından gelen açıklamaya göre Block, dün gece bir snowmobile kazasına karışarak hayatını kaybetti. Kazanın detayları ise açıklanmadı. Block’un eşi Lucy, olayı doğruladı.

Motor sporları tarihinin en önemli isimlerinden olan Block, Motor1.com gündeminin de önemli bir parçasıydı. Hayatı boyunca pek çok başarının altına imza atan ünlü pilot, pek çoklarının emekliliğe ayrıldığı yaşta Rally America şampiyonu olarak adını bir kez daha tarihe yazdırmıştı.

Block, sadece pilotluğu ile değil mühendisliği ile de dikkat çeken bir isimdi. Son olarak Almanya’da mühendisler ile bir araya gelerek tamamen elektrikli S1 Hoonitron’un yaratılmasına yardımcı olmuştu. Model, efsanevi Audi S1 Quattro’dan esinlenilerek üretilmişti.

DC Shoes ile girişimciliğinin meyvelerini toplayan Block, hayatının işi olan Hoonigan ile aklımızı başımızdan alan videolara imza atmıştı. Uzun süredir marka ile çalışan Block, otomobil tutkunlarının gönlünde önemli bir yere sahipti. Block, pek çok viral drift videosunun da yaratıcısıydı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu