KıbrısManşetToplum

Hakan Esergül davasında karar oy birliği ile verildi!

(Kamalı Haber)

Hakan Esergül, 7 Ocak 2023 tarihinde bir polis ekibi tarafından yapılan devriye esnasında tespit edilip, polisten kaçmak için yaklaşık 4 m yüksekten zemine atlayarak kaçmaya çalıştığı esnada suçüstü hali gereği tutuklanmıştı.

Sanık, Demirhan’da, Devlete ait olan ancak faal olmayan Rehabilitasyon binası içerisinde muhtelif boyutlardaki bakır klima borularını sirkat edip, Aralık 2022 yılında 2 kez 04.01.2023 tarihinde de 4500 TL karşılığında satmıştı.

Bina açma, kasti hasar, sirkat ve sahtekarlıkla para temini suçlarından yargılanan sanık Hakan Esergül’ün davası karara bağlandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyeti Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Vedia B. Barkın ve Yargıç Murat Soytaç huzurunda gerçekleşen karar duruşmasında heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Barkın açıkladı.

Barkın, sanığın işlediği suçların toplumun huzur ve güvenliğini ciddi şekilde kaçırdığına değindi. Barkın, bu tür suçları işleyenlere karşı kamu menfaati göz önünde bulundurularak, caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini söyledi.

Kıdemli Yargıç Vedia B. Barkın, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinerek 30 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu