KadınKıbrısManşetToplum

HAKSEN, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı

Eşit Hak ve Adalet Sendikası Genel Sekreteri Salih Erşangil, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı

Eşit Hak ve Adalet Sendikası Genel Sekreteri Salih Erşangil, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Erşangil: “Emekçi Kadınların, Eşit ve Adil Bir Yaşam Mücadelesine Omuz Veriyoruz”

Erşangil mesajında, kadınların hem ülkemizde hem de dünyanın birçok yerinde eşit ve adil bir yaşam için mücadele vermekte olduğunu kaydetti.

Erşangil mesajında “gerek ülkemizde gerekse de yaşadığımız coğrafyada, ekonomik sıkıntılar, savaşlar, göçler, gericilik ve emek düşmanı politikalar sonucunda kadınlar sömürülmekte, katledilmekte veya hakları gasp edilmektedir.

Sadece coğrafyamızda değil, batı dünyasında da kadınlar, eşitsizlik üzerine kurulu ekonomik sistem sonucu tıpkı erkekler gibi emek sömürüsüne uğramakta, ancak kadınlar cinsiyetlerinden ötürü bu sömürüye iki kat maruz kalmaktadır” ifadelerini kullandı. Kadınların işyerinde yaşadığı sömürü kadar, ev içerisinde de ücretsiz ve mesaisiz emeklerini ortaya koyarak “iki mesai arasında sıkışıp kaldığına” dikkat çeken Erşangil, “tüm bunların yanında, bir yandan da şiddetle ve beden bütünlüğüne yapılan saldırılarla mücadele etmek durumundalar” dedi.

Emekçi kadınların günümüzde halen en temel insani hakları için mücadele vermek zorunda olduğuna dikkat çeken Erşangil, tüm bunlar doğrultusunda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününün yalnızca hediyelerin verildiği bir gün olarak algılanmamasını istedi.

Doğum iznine ayrıldığı için işten çıkarılan kadın çalışanlardan, işyerinde mobbing ve tacize uğrayan kadınlara kadar tüm kadınların sesi olmaya devam edeceklerini kaydeden Erşangil, “8 Mart emeğiyle var eden kadınların mücadele günüdür” diyerek herkesi 8 Mart Çarşamba günü 17.30’da Dereboyu Kumsal Park girişinde başlayacak Emekçi Kadınlar Günü eyleminde buluşmaya çağırdı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu