KıbrısManşetSpor

Hala Sultan, Türkiye dördüncüsü

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı okul sporlarında, Ortaokullararası (Yıldızlar) Hentbol Birinciliği’nde namağlup KKTC şampiyonu olarak ülkemizi Türkiye’de temsil eden Hala Sultan İlahiyat Koleji Ortaokul Erkek Hentbol Takımı Türkiye dördüncüsü oldu.

YARI FİNALLERİ GEÇTİ, FİNALLERE KALDI:
2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı okul sporlarında, Ortaokullararası (Yıldızlar) Hentbol Birinciliği’nde namağlup KKTC şampiyonu olarak ülkemizi Türkiye’de temsil eden Hala Sultan İlahiyat Koleji Ortaokul Erkek Hentbol Takımı Türkiye dördüncüsü oldu. Temsilcimiz ilk olarak 17-21 Mayıs tarihlerinde Trabzon’da gerçekleşen Türkiye Yarı Finalleri’nde oynadığı tüm maçlarını kazanarak Türkiye genelinde en iyi 8 takım arasına girdi ve finallere yükseldi.

TÜRKİYE’NİN EN İYİ 4’Ü ARASINA GİRDİ:
Hala Sultan, 29 Mayıs -2 Haziran tarihlerinde ise Ordu’da gerçekleşen Türkiye Finalleri’nde boy gösterdi. Temsilcimiz 8’li finalde grubunda İstanbul Cengizhan Ortaokulu’nu 29-23 yenerken ikinci amaçında Bingöl Genç İnönü Ortaokulu’na 25-22 kaybetti. Hala Sultan gruptaki son maçında Zonguldak Kozlu Ortaokulu’nu 22-17 yenerek iki galibiyet bir mağlubiyetle grubu ikinci sırada tamamladı ve Türkiye’nin en iyi 4 takımı arasına girdi.

TÜRKİYE DÖRDÜNCÜSÜ OLDU:
Antrenör Bahir Arnal nezaretindeki temsilcimiz yarı finalde Bolu Orhan Gazi Ortaokulu’na 30-21 kaybederek Türkiye şampiyonluğu için final şansını kaçırdı. Hala Sultan üçüncülük maçında da İzmir Özel Türk Ortaokulu’na büyük çekişme sahne olan mücadelede sadece 1 gol farkla 22-21 kaybetti ve Türkiye dördüncüsü büyük bir başarıya imza attı.

BU DALDA EN İYİ BAŞARIYI TEKRARLADI:
Bu dalda Türkiye’deki en yüksek başarımız yine daha önce YDK tarafından Türkiye dördüncülüğü ile elde edilirken Hala Sultan da bu başarıyı yeniden tekrarlamış oldu. Hala Sultan’ın Türkiye dördüncüsü olmasıyla birlikte bu dalda ülkemiz bir kontenjan daha elde etti ve gelecek yıl Türkiye Yarı Finalleri’nde iki okul ile temsiliyet hakkımız olacak.

YURDA DÖNDÜ COŞKUYLA KARŞILANDI:
Türkiye dördüncülüğü kupasını ülkemize getiren ve dün gece geç saatlerde yurda dönen Hala Sultan İlahiyat Koleji Ortaokul Erkek Hentbol Takımı kafilesi, Ercan Havaalanı’nda öğretmenler ve aileler tatarafından coşkuyla karşılandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu