EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Halk geçim derdinde siyaset seçim!

Ne seçim ne de Kıbrıs sorunu ülkemin içinde bulunduğu koşullarda kimsenin gündemi değil. Halk geçim derdinde

Ne seçim ne de Kıbrıs sorunu ülkemin içinde bulunduğu koşullarda kimsenin gündemi değil.

Halk geçim derdinde.

Gençler gelecekleri için göç etmeyi alternatif olarak önlerine koymuşlar.

Türk Lirası’nda devam eden değer kaybı ve ülke genelinde yaşanan ekonomik çöküş karşısında ülkeyi yönetenlerin umursamaz tavrı ve “elimizden bir şey gelmez” yaklaşımı hepimizi umutsuzluğa itmektedir.

Ve maalesef umudunu kaybeden gençlerimiz ‘ülkemizde artık yaşanmaz’ diyerek Avrupa’ya göç ediyorlar.

Bu bugün içinde bulunduğumuz sorunlardan sadece birkaçı.

Dahası da var elbette.

Yaşadığımız iklim krizi ve pandemi ve buna bağlı olarak ortaya çıkan felaketler bizlere göstermiştir ki, doğayı yok etmeye devam eden bu sistem sürdürülebilir değil. Ekonomik kalkınma adı altında ekolojiyi düşünmeden atılan adımlar ise uzun vadede beraberinde birçok sıkıntıyı getirecektir.   Kıbrıs’ı yurt bilenler, yaşanan ekonomik ve toplumsal çöküntünün sorumlularının kim veyahut kimler olduklarını çok iyi biliyorlar. Bu anlayışın sistemli bir çabayla Kıbrıs’ta neyi murat ettiklerini de üç aşağı beş yukarı tahmin edebiliyoruz. Ve bir şey daha biliyoruz ki bu durum sürdürülebilir olmaktan çıkmıştır. Avrupa Birliği’nden uzaklaşmaya ve onun sonucunda derinleşen yoksullaşmaya karşı topyekûn bir mücadele vermemizin zamanı geldi ve geçiyor. Ülkede, Kaotik ortam her gün daha da derinleşerek büyüyor.

Gün, saat ve hatta dakikalar içinde tüp gaz, akaryakıt, ekmek, süt, yumurta ve nihayetinde temel gıda ürünlerine konulan zam haberlerini görüyoruz.

Hükümetin nemelazımcılığı da buna eklenince her haneye  umutsuzluk, çaresizlik hakim oluyor. Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan insanlar hiç bu kadar çaresiz kalmadılar.

Maaşlar eriyor. Evine hiç maaş girmeyen insanlar çoğalıyor. Geçimini sağlamak, ailesine bakmak çoluk çocuğunun ihtiyaçlarını gidermek isteyen binlerce kişi var. Fakat koşullar buna müsaade etmiyor.

Kamu olsun, özel olsun insanların hak edişleri değer kaybetmeye devam ediyor. Zamların ardı arkası kesilmiyor. Düzene ayak uyduran ve sistem içinde yer alan bütün partilerinin ise tek gailesi seçimde alacakları oy, çıkaracakları milletvekili sayısı, ve akabinde oturacakları iktidar koltukları…

Peki ya çözüm?

İktidara gelelim çözeriz tavrı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu