GenelKıbrısManşet

Hukuk dünyası bir çınarını kaybetti

Avukat Özgün Necati Öykün’e Lefke Kaza Mahkemesi’nde hüzünlü veda

GÜREN TİLKİ

Avukat Özgün Necati Öykün’e Lefke Kaza Mahkemesi’nde hüzünlü veda

Yarım asır boyunca avukatlık mesleğini icra eden ve önceki gün yaşamını kaybeden Avukat Özgün Necati Öykün törenle toprağa verildi

YARIM ASIRLIK MESLEK HAYATI

Lefke bölgesinin tanınmış avukatlarından olan ve geçtiğimiz gün hayatını kaybeden Özgün Necati Öykün, dün toprağa verildi. Yaşamını Lefke’de sürdüren son güne kadar mesleğini severek yapan iki çocuk babası Avukat Özgün Necati Öykün’e dün meslektaşları Lefke Kaza Mahkemesinde son vedasını yaptı. Yarım asırlık meslek hayatında, davtanışları ve uzlaşmacı kimliğiyle birçok kişiye örnek olan Öykün’ün cenaze töreninde Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, 15 Mayıs’ta Yüksek Mahkeme Başkanı görevini devralacak olan Bertan Özerdağ, Lefke-Güzelyurt Kaza Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun, Başsavcı Sarper Altıncık, yargıçlar ve avukatlar hazır bulundu.

ŞEFİK: BİR ÇINARI YİTİRDİK

Lefke Kaza Mahkemesi avlusunda düzenlenen törende konuşan Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, “Kıdemli, tecrübeli eski çınar bir meslektaşımızı kaybettik. Meslek hayatının 50’nci yılına bir ay kala hayatını kaybeden Öykün gibi bu camiaya hizmet veren çalışan sayısı çok az kişi var. Saygın bir şekilde mesleğini son güne kadar devam ettiren Öykün’ün ailesi için bu bir onurdur. Ne kadar çok sevildiği burada olan meslektaşlarından belli oldu. Mekânı cennet olsun” şeklinde konuştu.

AKSUN: MESLEK BİR ÇINARINI KAYBETTİ

Lefke-Güzelyurt Kaza Mahkeme Başkanı Fadıl Aksun hem Lefke’nin hem de avukat camiasının bir çınarını kaybettiğini söyledi. Meslek yaşamında Özgün Necati Öykün’le çalışma fırsatı da bulduğunu dile getiren Aksun, “Kendisi ile çalışma fırsatı bulduğum için çok şanslıyım. Son güne kadar meslekteki ciddiyeti ile tüm meslektaşlara örnek olabilecek babacan tavırlarıyla gerek meslektaşlarına gerek bize uzlaşı kültürünün ne kadar önemli olduğunu hatırlatan bir meslektaşımızdı” dedi. Cenaze daha sonra Lefke Orta Camisi’ndeki cenaze namazının ardından Lefke mezarlığında defnedildi.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu