KıbrısManşetSiyaset

Halk o takdiri yaptı ama siz umursamadınız

Bu ülkeyi yönetmede söz sahibi olmayı bir vesile yaratarak elinizin tersi ile ittiniz. UBP-DP ve YDP koalisyonuna bu ülkeyi mahkum ettiniz. Oysa muhalefette UBP’nin durduramadığınız icraatlarını hükümet ortağı olarak engelleyebilirdiniz. Ama bunu tercih etmediniz

Biz bıktık usandık bu bal yapmaz arı misali klavye başı, akıllı telefon muhalefetinden. Olmuyor işte.

Yürümüyor böyle.

Erhan Arıklı bu ülkeye hasbelkader gelen, hasbelkader siyasetçi olan ve hasbelkader bakan olan bir kişi.. Bir söylediği bir söylediğini tutmayan, desteklemeyen boş konuşan birisi.. İşte bu boş konuşmalardan birini daha gerçekleştirdi ve CTP’ye ezik, başkanına da hırçın ve şuursuz dedi… Bu aslında bir tarz.

Yaşam biçimi. Ahlak ve kültür anlayışı.

Bunu değiştirmek mümkün değil.

Elinizdeki kumaşın kalitesi gibi düşünün bunu. Kumaş bu.. Fakat bu sığ anlayışın bu ülkede yaşayan hiçbir yurttaşa kattığı olumlu bir şey yok.. CTP Başkanı ana muhalefet lideri  Tufan Bey ise Erhan Bey’in bu üslubunu eleştirdi ve bunun takdirini halka bıraktı. Oysa halk Erhan Bey’i çok iyi biliyor, siyasete kattığı seviyenin düzeyini de zaten görüyor. Halk seçimlerde de Erhan Bey’i güzelce sandıkta bırakmaya çalıştı. Dedim ya hasbelkader diye.

İşte o hasbelkader zamanlardan bir tanesi de Erhan Bey’in son seçimlerde zar zor meclise girmesi oldu.

Ve siz Tufan Bey, elbette siz derken partinizi de kastediyorum, 2 milletvekili çıkaran bir partinin hükümet olmasını sağladınız.

Nasıl mı?

Bu ülkeyi yönetmede söz sahibi olmayı bir vesile yaratarak elinizin tersi ile ittiniz. UBP-DP ve YDP koalisyonuna bu ülkeyi mahkum ettiniz. Oysa muhalefette UBP’nin durduramadığınız icraatlarını hükümet ortağı olarak engelleyebilirdiniz. Ama bunu tercih etmediniz. Dışarda kalıp güçlü bir CTP ile tek başına iktidar olmayı hazırlayabileceğiniz yanılgısına düştünüz.

Dolayısıyla bu düşüncenin içinde halk yok maalesef. Eğer size ve partinize oy veren binlerin iradesini bugün ülke yönetimine yansıtmanız gerekiyordu. Yapmadınız!

Şimdi ise deyim yerindeyse” bal yapmaz arı” gibi vız vız konuşup duruyorsunuz..

Size oy veren kitleler bu muhalefet anlayışından bıktı usandı, siz hala bunu anlayamadınız ve hala muhalefet yaptığınızı sanıyorsunuz..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu