GenelKıbrısManşet

Elektrik kesintisi vatandaşı bezdirdi

Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası Başkanı Kubilay Özkıraç, Vatandaşların isyan etmekte haklı olduğunu vurgulayarak, 20 Kasım günü yaşanan hortum felaketinin yarattığı olumsuzlukların etkisin sürdürdüğünü dile getirdi.

GIYNIK ÖZEL

Soğuk ve yağışlı gecede ülkenin birçok bölgesinde elektrik kesintisi yaşanması, bu soğuk gecede elektriksiz kalan vatandaşları isyan noktasına getirdi. Başta Girne ve çevresi olmak üzere Alayköy bölgesinde de yaşanan uzun süreli elektrik kesintisi vatandaşlara zor bir gece yaşattı.

Dün akşam saat 20.00 sıralarında kesilen elektrik enerjisi, arızaların giderilmesi neticesinde gece yarısı sularında geri geldi.

Bazı bölgelerde 4, bazı bölgelerde 5 saate yakın kesik olan elektrik enerjisi Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ekiplerinin yoğun çabası neticesinde arızalar giderilerek yeniden sağlanabildi.

Konuyla ilgili GIYNIK Gazetesi’ne konuşan Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası Başkanı Kubilay Özkıraç, “Vatandaşlarımız isyan etmekte haklı. Yıllardır bu kuruma yatırım yapılması gerektiğini söylüyoruz ama kimse dinlemiyor. Kötü hava koşullarından kaynaklı arızalar yaşıyoruz ve personelin çabasıyla bu arızalar giderilebiliyor. Altyapının güçlendirilmesine ihtiyacımız var. Gerekli yatırımlar yapılmalı” derken, 20 Kasım günü Girne bölgesinde meydana gelen devasa hortumun yarattığı olumsuzlukların etkisinin halen devam etmekte olduğunu ifade etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu