GenelKıbrısManşetSağlık

Halk sağlığı için Lefkoşa Türk Belediyesi’nin iş yeri denetimleri devam ediyor 

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin iş yerlerine yönelik denetimleri kapsamında Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi ekipleri ile Zabıta Şubesi ekipleri 287 iş yerini denetledi. 

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin iş yerlerine yönelik denetimleri kapsamında Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi ekipleri ile Zabıta Şubesi ekipleri 287 iş yerini denetledi. 

Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi ekipleri 30 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında 173 iş yerini denetlerken, Zabıta Şubesi ekipleri ise 30 Ağustos ile 4 Eylül tarihleri arasında 114 iş yerini denetledi. 

Halk ve Çevre Sağlığı ile Zabıta Şubesi’nin koordinesinde gerçekleştirilen haftalık denetimlerde Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararlara uygun olarak maske, mesafe, hijyen uygulamaları, çalışan ve müşterilerin PCR testleri, sağlık karneleri, iş yeri izinleri gibi uyulması gereken kurallar kontrol ediliyor.  

LTB Halk ve Çevre Sağlığı Şubesi tarafından yapılan denetimlerde 1 iş yerinden uygun koşullarda muhafaza edilmeyen 3 birim ürün müsadere edildi. 

Denetlenen İşyerleri niteliklerine göre, 10 bar, 41 restoran, 1 kahve imalatı, 11 Kuaför/Güzelik /Berber Salonu, 2 bet ofis, 55 market, 1 eğitim merkezi, 9 benzin istasyonu, 1 yaşlı bakım evi, 7 offlicence, 2 şarküteri, 1baklava salonu, 4 unlu mamül imalatı, 1 baklava salonu, 6 meyhane, 3 gıda deposu, 1 su otomatı, 1 fırın, 16 Cafe. 

LTB Zabıta Şubesi’nin gıda, eğlence, market tarzı işletmelere yaptığı gece denetimlerinde maske, mesafe, hijyen kuraları ile hem çalışanlar hem de müşterilerin PCR testleri kontrol ediliyor.  

Kurallara uymayan işletmeler Alo 185 Çözüm Hattı’na bildirilebiliyor 

Yurttaşlar, Alo 185 çözüm hattını arayarak iş yerleri ile ilgili karşılaştıkları olumsuzlukları ve şikayetlerini iletebilirler.  

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu